Våldtäkterna blir allt fler. 14-åriga flickor kan inte längre gå ut mitt på dagen utan att riskera att bli våldtagna. Men signalement på förövarna hemlighålls, av politiska skäl.

Den epidemi av våldtäkter den senaste veckan får något märkliga förklaringar i massmedierna. Antalet våldtäkter sägs påverkas av yttre faktorer. ”Det kan säkert delvis ha med värmen och det fina sommarvädret att göra”, säger psykoterapeuten Börje Svensson till Kvällsposten.

Något som däremot inte framkommer är vilket signalement polisen har på gärningsmän som fortfarande är på fri fot. Uppgifter om gärningsmän mörkas och hemlighålls som om det hade med rikets säkerhet att göra.

Avsikten med den systematiska och totala mörkläggningen av signalement på gärningsmän är att skydda regeringens generösa migrationspolitik. De politiska etablissemangen vill inte att svenska folket ska veta vilka som begår grova övergrepp och våldsbrott.

Att hemlighålla signalement betyder att färre brott kommer att klaras upp. Offentlighet åt signalement är ett viktigt verktyg för att finna de misstänkta och mot dem pröva teknisk bevisning. När signalement inte meddelas försvåras brottsutredningar och rättssäkerheten försvagas.

Men försämrad rättssäkerhet och fler ouppklarade våldsbrott är något nuvarande politiska makthavare är beredda att ta, så länge deras ideologiska utopier om mångkultur genom censur och mörkningar kan slippa angrepp. Mörkläggningen i sig är således ett tecken på att kritikerna har rätt. Om migranter inte skulle dominera, finns ju ingen anledning att hemlighålla uppgifterna.

Metoden att mörka fakta sker dessvärre inte enbart om signalement i färska brottsutredningar utan också om brottsstatistik under längre perioder. Uppgifter om dömda brottslingar presenteras inte så att deras etniska bakgrund kan analyseras.

Syftet är att kritiker mot den förda migrationspolitiken inte ska ”få vatten på sin kvarn”. Därmed frångår Sverige grundläggande regler för yttrandefrihet och ett öppet samhälle, det vill säga att alla fakta ska upp på bordet. Staten hemlighåller statistik och uppgifter som talar mot den politik som regeringen genomför. Det är inget mindre än diktaturfasoner.

Sluta använda signalement och brottsstatistik som politiska verktyg, sluta mörka fakta och aktuella uppgifter om kriminaliteten. Det är en ynkedom att regering och dess myndigheter gör allt för att undgå en i tiden helt central samhällsdiskussion.

Dick Erixon
2016-07-25

– – – –
Axblock ur medierapporteringen
Fre 15 juli: medelålders kvinna våldtagen i Botaniska trädgården i Visby.
Lö 16 juli: kvinna slits av cykel i Borgholm och hålls fast av tre unga män tills vittnen kommer till undsättning.
Ti 19 juli: 17-årig flicka utsätts för gruppvåldtäkt nära HVB-hem i Västervik.
Ons 20 juli: kvinna våldtagen på ett hotell i Visby. Misstänkt häktad.
To 21 juli: grov gruppvåldtäkt mot kvinna, 50, i skogen när hon plockade svamp.
Fre 22 juli: gruppvåldtäkt i lägenhet i Kalmar av kvinna i 30-årsåldern.
Fre 22 juli: 14-årig flicka indragen i buskage och våldtas mitt på dagen vid Husiegårds idrottsplats i Malmö.
Lö 23 juli: natten till lördagen sker en misstänkt våldtäkt i Mariestad.
Lö 23 juli: kvinna i 20-årsåldern på väg hem från krogen i Ludvika blev indragen i skogsområde och våldtogs.
Lö 23 juli: 17-årig flicka misstänks ha våldtagits i samband med dansbandsveckan i Malung

Se mer: Kvällsposten, Aftonbladet, 2,