Det senaste i raden av terrorattacker utfördes av iransk 18-åring som riktade in sig på barn vid ett köpcenter i München. Nio döda och 21 skadade. Sedan sköt attentatsmannen sig själv på fredagskvällen.

Uppdatering 2016-07-25:

Motiven bakom helgens tre terrorattacker i Tyskland är inte helt kartlagda. Klart är dock att de utförts av personer från Mellanöstern. I München hade attentatsmannen iranskt medborgarskap. Den 27-årige bombmannen vid musikfestival i Ansbach i söndags kom från Syrien. Det gjorde också den 21-åring som tidigare på söndagen dödade en gravid kvinna med machete i Reutlingen nära Stuttgart.

Däremot är det konstaterat att den 17-årige ensamkommande från Afghanistan som angrep tågpassagerare med yxa söder om Würzburg förra måndagen, sympatiserade med IS.

Se mer: Reuters, Daily Mail, Deutsche Welle, The Sun.