Delstaten Bayerns mäktiga regeringschef Horst Seehofer ställer inte upp på förbundskansler Angela Merkels slagord i migrationspolitiken, ”Vi fixar det”. Färsk opinionsmätning visar att inte heller tyskarna gör det.

Tyskland har svårt att klara sina åtaganden i migrationspolitiken. Horst Seehofer, som leder Kristliga Sociala Unionen (CSU), systerparti till Angela Merkels Kristdemokrater, menar att det återstår mycket arbete för att hantera nuvarande flyktingkris, efter att mer än en miljon asylsökande kom till landet i vintras. Det var en femdubbling jämfört med året innan.

”Begränsningar av invandringen är en förutsättning för säkerhet i det här landet”, sade Seehofer.

Det är Bayern som drabbats värst i den rad av terrorattacker som skett i Tyskland de senaste veckorna. Tre av angriparna var asylsökande och Islamiska staten (IS) har tagit på sig två av dåden.

Trots detta sa Angela Merkel i torsdags att några ytterligare skärpningar av migrationspolitiken inte var aktuella.

Seehofer replikerar att Tyskland måste bli betydligt bättre på att hantera nuvarande problem, och syftade på de fyra våldsamma attacker på senare tid som krävt 15 döda och dussintals skadade.

Hans kritik mot regeringen kommer samtidigt som en ny opinionsmätning visar att bara en minoritet av tyskarna har förtroende för Merkels ”Vi fixar det”-politik. YouGov visar att bara 26 procent instämmer i förbundskanslerns attityd ”Vi fixar det”. Två tredjedelar, 66 procent, instämmer inte i det optimistiska mantrat. Stödet för Merkel-regeringens generösa migrationspolitik har därmed nått en ny bottennotering.

Se mer: Deutsche Welle, Norrtelje Tidning,