Turkiets president Erdogan hotar att sända tre miljoner syrier och irakier över gränsen till Europa, om inte EU betalar ut de utlovade bidragen till Turkiet.

Tidigare i år träffades en överenskommelse med EU där Turkiet skulle upprätthålla gränsen mot Europa mot att EU betalade Turkiet 3 miljarder euro för deras kostnader för att upprätta flyktingläger i landet.

I en intervju för tyska TV-kanalenn ARD säger Turkiets president att EU inte håller sitt löfte.

– Europas regeringar är inte hederliga. EU har inte hållit deras löfte i frågan. Turkiet har fortfarande tre miljoner migranter. Vad gör Europa om vi låter dom ta sig till Europa?

Turkiet har fått hård kritik från EU den senaste veckan som en följd av de åtgärder presidenten vidtagit efter den misslyckade militärkuppen. Den turkiska regeringen har också framfört förslaget om att återinföra dödsstraff, vilket gjort att Bryssel varnat Erdogan för att en sådan åtgärd kan göra Turkiets medlemskap i EU omöjligt i framtiden.

Men trots den spända relationen och trots många frågor om Turkiets demokratiska ambitioner säger EU-kommissionens talespersoner att unionen upprätthåller villkoren i avtalet. Europeiska unionen betalar ut de utlovade miljarderna till Turkiet.

Se mer: Deutsche Welle i Is Erdogan’s claim of EU refugee aid dishonesty justified?, Daily Express i Turkey threatens to send 3 million migrants as EU ’fails to give 3 billion euro’,