Trots att kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) nyligen hävdat att kraven skärps så att extremistiska organisationer inte ska beviljas statliga medel, har nu en radikal islamistisk förening beviljats över en halv miljon kronor.

Det är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, som nu har beviljat föreningen Sveriges förenade muslimer, SFM, 532.000 kr. SFM är känd för att ha uttryckt stöd för IS och hat mot homosexuella.

Göteborgs stad avbröt ett samarbete sedan det via SVT:s ”Uppdrag granskning” framkommit att SFM välkomnat predikanter och föreläsare som uttryckt stöd för terrorgrupperna IS och al-Qaida. En av dessa var den omskrivne extremisten Michael Skråmo, som uppmanat till terrordåd i Sverige.

Men trots dokumenterad extremism fortsätter svenska myndigheter att skicka skattemedel till organisationen.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp säger till DN om att nya bidrag utbetalas till SFM:

– Jag ser massvis med frågetecken. Vi pratar om en grupp som bjudit in hatpredikanter och vars salafistiska inriktning på många sätt är själva motsatsen till tolerans.

Både myndigheten och Göteborgs stad menar att man inte vägt in tidigare uppgifter när man fortsätter samarbete med SFM.

Kulturministern vägrar uttala sig till DN.

Se mer: Kritiserad muslimsk grupp får halv miljon av staten.