Natten till torsdagen forcerade en palestinier säkerhetsstängsel på Västbanken, tog sig in i ett judiskt hem och högg ihjäl en 13-årig flicka i sin säng. Premiärminister Netanyahu frågar varför det internationella samfundet inte fördömer denna sorts mord som terrorism på samma sätt som attacker i Orlando och Bryssel.

Palestiniern Mohammed Taraireh från en by öster om Hebron tog sig igenom säkerhetsstängslen och högg ihjäl 13-åriga Hillel Yafa Ariel med flera knivhugg. När han sedan angrep en säkerhetsvakt blev han ihjälskjuten.

Attacken är den senaste i en våg av våld mot civila israeler. Sedan hösten 2015 har 33 civila israeler mördats av palestinska extremister genom bilattacker mot gående, knivhugg på gatan eller skjutningar.

I ett uttalande efterlyser premiärminister Benjamin Netanyahu fördömanden från det internationella samfundet av detta mord på samma sätt som man fördömer terroristattackerna i Orlando och Bryssel. Så har inte skett.

Däremot har den styrande palestinska organisationen Fatah på Facebook publicerat bild på mördaren och utnämnt honom till martyr och hjälte. Palestinska myndighetens nyhetsbyrå WAFA, kallar mördaren ”Shahid”, den högsta ära man kan få enligt islam.

Attentatsmannens familj kommer att erhålla ett månatligt bidrag i enlighet med Palestinska myndighetens lagstiftning om att belöna martyrer som dödar judar. Mördarens mor säger till lokala nyhetsmedier i Hebron att hennes son var en hjälte som gör henne stolt.

Sverige ger stora biståndsanslag till Palestinska myndigheten på Västbanken. Inte heller Sverige har fördömt attentatet och svenska skattepengar fortsätter att utbetalas till Palestinska myndigheten.

Se mer: Jerusalem Post, Ynetnews, Jewish Press