Framgången i musikvärlden var blygsam − enligt vissa bedömare var insatsen ”katastrofal”. Så den före detta brittiska punkrockaren bytte karriär och nu ägnar sig den 47-åriga jihadistbruden åt att på sociala medier terrorhota Storbritannien.

Sally Jones, eller som hon numera kallar sig, Umm Hussain − även känd som ”Mrs. Terror” − är en medelålders brittiska som, efter tämligen misslyckade försök att göra sig ett namn som punkrockare, slog in på en annan väg där hon nu gör allt för att tilldra sig uppmärksamhet. Hon konverterade till islam och har utvecklat sig till en hätsk extremist.

Nu tycks hon vara fullständigt besatt av tanken av att sprida skräck i sitt gamla hemland och från Irak tweetade hon nyligen varningar om att London kommer att bli målet för terrorattacker nu i sommar.
”Ärligt talat −jag skulle inte åka till centrala London nu i juni… eller ens i juli. För att vara ärlig skulle jag inte åka dit alls i synnerhet inte med tunnelbana”, löd hennes meddelande. Och innan hon stängdes av från Twitter hann hon med att tillfoga: ”England….pang”.
Men bara någon dag senare dök åter hon upp på Twitter med fler hatimpregnerade meddelanden:
”Ni blir alla så lätt rädda… det krävs bara några få tweetar för ni är det patetiska England” skrev hon och fortsatte:
”Få nu inte panik allihop…. Jag bara antydde att det kanske kunde vara bättre att ta bussen …(in till London), det var det hela. Vi ska ingjuta skräck i deras hjärtan som inte tror”.

Tvåbarnsmamman Sally Jones, som av Daily Mail beskrivs som en ”bidragssnyltare” lämnade sitt hem i Kent i södra England 2013 och reste till Syrien där hon anslöt sig till den terrororganisation som kallar sig själv Islamiska staten, IS. Innan hon åkte hade hon på nätet träffat den Birminghambon Junaid Hussain, som förutom att han var jihadist också var dömd för datahackning. Var för sig reste paret till Mellanöstern där de, förutom att ingå äktenskap, ägnade sig åt att på social medier upprepade gånger skicka ut hatiska meddelanden till kristna. Sally Jones skrev bland annat att hon ville skära huvudet av kristna med en slö kniv.

I fjol dödades Junaid Hussain i en amerikansk drönarattack mot Raqqa − terroristernas så kallade huvudstad i Syrien − och det är också där som ”Mrs. Terror” har uppehållit sig tills nu. Men snaran om staden dras allt mer åt efter att kurdiska styrkor och regeringstrupper har avancerat, vilket har fått Sally Jones att tillsammans med sin lilla son fly till Mosul, där hon nu gömmer sig.
”Alhamdulillah (prisad vare Gud” jag är tillbaka i Irak för att ha en underbar sommar med min son inshaAllah (om Gud vill!” skriver hon på sociala medier, samtidigt som hon också hånar drönarpiloterna som dödade hennes man och så berättar hon att hon ser fram emot att dö. Men det är inte bara den egna döden hon önskar sig − hon uppmanar också brittiska kvinnor att attackera civilpersoner i Storbritannien nu under Ramadan, islams heliga månad som i år inleds den 6 juni, och som enligt jihadisterna anses vara det perfekta tillfället för blodiga terrorattacker.

Tidigare har den 47-åriga kvinnan enligt Daily Mail låtit förstå att hon nog skulle gilla att bli självmordsbombare. ”Jag vet vad jag gör. Paradiset har ett pris och jag hoppas att detta blir priset för paradiset”, har hon skrivit. På nätet har hon också hyllat Hava Barajeva, den blott 17-åriga tjetjenska, som år 2000 sprängde sig själv till döds och tog 27 ryska soldater med sig i döden. I Sally Jones ögon är Barajeva, en av Tjetjeniens så kallade ”svarta änkor” en martyr.

Om nu den brittiska jihadistbruden, som enligt Daily Mail står på Pentagons ”dödslista”, gör allvar av sina planer att bli självmordsbombare, kommer hon att bli den första kvinna från Västvärlden som spränger sig själv för jihadisternas sak.