CIA har inte avslöjat några konkreta hot om terrorattacker mot Ungern. Det säger György Bakondi, premiärminister Viktor Orbáns säkerhetsrådgivare, till ungersk tv.

Det var i måndags som den polska tidningen Rzeczpospolita uppgav att den amerikanska hemliga underrättelsetjänsten CIA, Central Intelligence Agency, hade varnat för risken för möjliga samtidiga terrorattacker mot tre europeiska huvudstäder: Berlin, Warszawa och Budapest, vilket Samtiden också har skrivit om.

Men några sådana informationer har CIA inte fått, enligt György Bakondi. Hungary Matters uppger att den ungerska regeringen i anledning av det påstådda terrorhotet tog kontakt med CIA, men att det därifrån inte kom någon bekräftelse. György Bakondi säger vidare att USA hade varnat Ungern om det verkligen hade funnits reellt hot och tillägger att amerikanska myndigheter regelbundet informerar Budapest. Ungerska myndigheter samarbetar också aktivt i ett internationellt säkerhetstjänstsamarbete.