Först våldtogs flickan på taket på huset där hon bodde, sedan tände förövaren eld på offret som fick 95-procentiga brännskador. Hennes liv kunde inte räddas och på onsdagsmorgonen avled den indiska 15-åringen.

Ännu en gång skakas Indien av ett nytt brutalt fall av sexuellt våld mot kvinnor. Tidigt i måndags morse hörde flickans mamma dotterns rop på hjälp. Hon väckte sin make och tillsammans rusade de upp på taket där de fann flickan i kritiskt tillstånd, våldtagen och svårt brännskadad.
− Det fanns blodfläckar på taket och den misstänkte gärningsmannen hade hällt fotogen på henne och sedan tänt på, säger flickans yngre syster till Times of India. 15-åringen fördes till sjukhus i Dehli där hon avled två dygn senare.

− Dessvärre kunde hennes liv inte räddas trots att läkarna ansträngde sig till det yttersta, säger utredningsledaren Ashwani Kumar till brittiska The Independent.
Den misstänkte 18-årige gärningsmannen arresterades och enligt Ashwani Kumar pågår förhör för att man ska få fram ytterligare detaljer om brottet och förövarens motiv. Han har åtalats för bland annat våldtäkt och mord. Flickans kropp ska obduceras och polisen väntar nu på svar från likbesiktningen.

Enligt uppgifter i media har flickans far berättat hans familj och den den misstänkte gärningsmannen var grannar i samma by i delstaten Uttar Pradesh i norra Indien och att 18-åringen − trots upprepade varningar − under ett års tid hade trakasserat och förföljt hans dotter. Till Times of India säger polisen att förövaren har tagit sin in i familjens hus någon gång mellan 01 och 02.30 på måndagsnatten och att han lyckades locka flickan upp på taket där han så först förgrep sig på henne och sedan tände eld på henne.
Det faktum att det har varit känt att gärningsmannen under längre tid har förföljt flickan har fått kvinnorättsaktivister att rikta hård kritik mot polisen, som man hävdar ofta tar lätt på anmälningar om stalkare, en nonchalans som − menar man − egentligen bara uppmuntrar förövarna.

Angreppet mot den nu avlidna 15-åringen är bara ett i raden av flera nyligen begångna sexuella övergrepp mot indiska kvinnor och barn. Detta trots att ett synnerligen uppmärksammat fall i december 2012, då en 23-årig student dog efter att ha gruppvåldtagits på en buss i New Delhi ledde till betydligt skärpta straff för våldtäkt. Övergreppet mot studenten blev den tändande gnistan för några av de största demonstrationerna som Indien har upplevt på senare tid, men uppenbarligen har den skärpta lagstiftningen och de strängare straffen inte haft någon nämnvärt avskräckande verkan eftersom de sexuella övergreppen och våldet mot kvinnor bara tycks fortsätta.

Så sent som i februari arresterades två män som, också i Uttar Pradesh, sköt ihjäl en 14-årig flicka för att hon avvisade deras närmanden. Tidigare samma månad blev en tonårig flicka utsatt för sexuellt övervåld när hon vårdades på sjukhus efter att tidigare ha blivit våldtagen i delstaten Jharkhand i östra Indien. I oktober i fjol gav sig ett antal män på en blott fyraårig flicka som de våldtog och synnerligen grovt misshandlade utanför New Dehli och i söndags greps en 20-åring man i Uttar Pradesh, misstänkt för att ha våldtagit en sexåring. Nio andra personer utreds för närvarande misstänkta för att för några veckor sedan har gruppvåldtagit en kvinna som skulle gå på toaletten.