Han hade inte haft sex på länge − så det var sexuellt akutläge. Det var den 20-årige asylsökarens förklaring till att han våldtog en 10-årig pojke i en simhall i Wien. Pojken fick så svåra skador att han fick läggas in på sjukhus.

Den synnerligen råa och hänsynslösa övergreppet inträffade den 2 december i fjol, men av hänsyn till det unga offret är det först nu som polisen går ut med detaljer, skriver Kronen Zeitung.

Efter våldtäkten, som ägde rum på en toalett i Theresienbadet i Meidling i sydvästra Wien, sprang den lille pojken skrikande av smärta till en badvakt och berättade vad som hade hänt. 10-åringen fördes i ambulans till ett barnsjukhus där han fick vård för de mycket svåra skador som den vuxne mannen hade tillfogat honom. Medan offret togs omhand, roade sig våldtäktsmannen med att hoppa och dyka från trampolinerna.
Han greps av polis inne i simhallen och under förhöret förklarade han att det helt enkelt var en ”sexuell nödsituation”. Han hade nämligen inte haft sex på fyra månader.

Dokument visar att den 20-årige irakiern kom till Österrike via Balkan i början av september. Till polisen sa han att han var medveten om att han hade begått ett ”misstag” och att det inte hade varit hans mening att skada pojken. Han sade sig också veta att våldtäkt är förbjudet, inte bara i Irak utan i ”alla länder” − men att han kunde bara inte hejda sig eftersom han har en stark sexualdrift.
I Irak, där han arbetade som taxichaufför, finns hans hustru och deras dotter, men efter barnets födsel har hustrun ”hela tiden” varit sjuk, så för att få utlopp för sina drifter har han då i stället fått uppsöka en annan kvinna.

Omedelbart efter våldtäkten började uppgifter cirkulera på Facebook, men polisen har förklarat att man måste iaktta försiktighet i fall som rör flyktingar som har ”fått utstå mycket” men samtidigt konstateras att det är nolltolerans som måste gälla.

Österrikiska medier har också skrivit en hel del om en 13-årig flicka som enligt uppgift ska ha våldtagits upprepade gånger av den 26-årige man som hon gift sig med i Syrien. Flickan har dock inte uttalat sig mot sin make som hävdar att det är hans rättighet att ha samlag med henne efter att deras äktenskap hade fullbordats enligt islamisk lag.