Margot Wallströms fadäser har blivit för många. Nu måste hon avsättas, skriver Calle Johansson, Utrikespolitisk talesperson för Ungsvenskarna SDU.

Utrikesminister Margot Wallström har varit på tapeten i ett par dagar nu, först efter hennes uttalande om Israel och sedan efter att Israel portat Wallström från officiella besök i landet. Wallströms ständiga kritik mot Israel uppges vara orsaken. Att Sveriges utrikesminister blivit portad från ett land, är mycket anmärkningsvärt och kräver att regeringen agerar. Vi Ungsvenskar menar att flera åtgärder måste vidtas för att reparera den sargade relation som Wallström nu försatt landet i.

Avsätt Margot Wallström från posten som Utrikesminister
Det första steget är lika enkelt som det är självklart, Sverige behöver en ny utrikesminister. En stor del av uppdraget som utrikesminister handlar om att agera diplomatiskt och att skapa kontakter med andra nationer. Detta har Wallström misslyckats med så kapitalt att hon blivit ovän med båda parterna i Israel-Palestina konflikten. Utöver detta har hon flera gånger uttalat sig klumpigt och vissa gånger direkt felaktigt, inte minst om Israel, vilket har lett till mindre diplomatiska kriser och förlorade vänskapsrelationer med länder. Posten som utrikesminister är på tok för viktig för att ha Margot Wallström där.

Dra tillbaka erkännandet av Palestina tills en riksdagsmajoritet finns.
Bland det första som regeringen Löfven gjorde var att erkänna Palestina. Erkännandet är en otroligt känslig fråga, både för att det på långa vägar saknas en riksdagsmajoritet i frågan och för att landet i detta nu styrs av terrororganisationen Hamas, Islamiska motståndsrörelsen, vars huvudsyfte är att utrota landet Israel och världens judiska befolkning. Sedan 2005 har de beskjutit Israel med långt över 10 000 raketer. Genom erkännandet av Palestina legitimerar vi Hamas och deras metoder, med både terrorattentat och judehat. Vi ställer oss också i ett led med länder som till exempel Nordkorea, Kina, Iran och Saudiarabien, som även dom erkänt Palestina. Sverige måste ta avstånd från terrorism och således dra tillbaka sitt erkännande.

Frys biståndet till Palestina
Samtidigt som Regeringen erkände Palestina höjde man också biståndet till landet, nu får Palestina hela 300 miljoner kronor i bistånd varje år, utöver de summor landet redan får i humanitära bidrag. Vi menar att ett land som drivs av en terrororganisation, med en djupt rotad antisemitism och utan någon som helst respekt till de mänskliga rättigheterna inte har rätt till en krona i bistånd.

Till sist måste Sverige be Israel om ursäkt, en gång för alla. Margot Wallströms uttalanden hör varken hemma i regeringen eller i Sverige.

Calle Johansson
Utrikespolitisk talesperson, Ungsvenskarna SDU