Den 60-årige taxichauffören suspenderades med omedelbar verkan men fick inte veta varför. Men så kröp anledningen fram: han hade setts pussa och krama småflickor – som visade sig vara hans egna döttrar.

Sommaren 2014 skakades Storbritannien av avslöjanden om hur flickor – ibland mycket unga – i stor skala hade missbrukats sexuellt av utländska muslimska män. Detta var något som både polis och sociala myndigheter kände till men av rädsla för att rasiststämplas teg alla. Teg gjorde även de muslimska ledarna, men de kanske hade andra skäl.

Inte minst kom Rotherham, en stad i södra Yorkshire, i fokus och det kan ju vara en förklaring till att Yorkshirebornas uppmärksamhet är på topp. Men hur fel det kan bli har Tony Kemp nu bittert fått erfara.
Den 60-årige mannen som bland annat kör skoltaxi, fick i förra veckan ett telefonsamtal som, enligt honom själv, på några sekunder förvandlade hans liv till en ”sann mardröm”.
Utan att få någon som helst förklaring till varför, fick han av en tjänsteman i grevskapets politiska ledning veta att han var avstängd från jobbet i sex dagar. Själv var han fullständigt oförstående, men en kollega i taxibranschen visste besked: i området var det nämligen väl känt att en chaufför hade suspenderats efter att någon hade sett honom pussa och krama två flickor utanför en skola, berättar Daily Mail.

− Och då föll polletten ner, säger Tony Kemp till tidningen.
Han kör förvisso barn från byarna runtomkring till skolan – men det var inte de barnen som fick ta emot ömhetsbetygelserna.
− Nej, det var mina egna döttrar, som är nio och elva år, fortsätter han.
Tony Kemp och hans hustru är separerade och det är flickornas mamma som varje dag kör barnen till skolan. Men de håller alltid utkik efter sin pappa och när de får syn på honom rusar de alltid in i hans famn. Och det var det någon hade sett – anat oråd och gjort en anmälan.
Men utan ett ens tala med Kemp själv och ge honom en chans att förklara, beslöts att han skulle stängas av från jobbet.

När misstaget väl uppdagades upphävdes avstängningen, men Tony Kemp är rasande och – inte minst – förtvivlad.
− Den här tiden har varit den värsta i mitt liv sedan min far dog för 35 år sedan. Anklagelserna har fullständigt knäckt mig, säger droskägaren, som också berättar att hans taxirörelse har förlorat hundratals pund på grund av händelsen.
− Men än värre är att det goda rykte jag har byggt upp under 12 år har förstörts. Och jag är nu rädd för vedergällningar från folk som tror att jag springer runt och pussar skolbarn, säger han.

Efter att ha kallat in Tony Kemp till formellt förhör, fick myndigheterna klart för sig att ett misstag hade begåtts, anklagelserna mot honom lades ner och han fick återgå i tjänst.
− Vi har bara följt de procedurer som gäller för skydd för barn. Fallet har nu undersökts och visade sig vara oriktigt, förklarar en talesperson för myndigheterna i Yorkshire.