Storbritannien kan vara nästa mål för terroristorganisationen IS. En ny bloddrypande propagandavideo avslutas med hot som hämnd för britternas luftangrepp i Syrien.

”Alla otrogna kommer att vara mål för våra svärd och falla i förödmjukelse”. Det är budskapet som de fanatiska och bestialiska jihadisterna har lagt ut i en ny video som samtidigt visar en klipp när den brittiske premiärministern David Cameron talar i parlamentet och uttalar sitt stöd för Frankrike i kampen mot den så kallade Islamiska staten.

Videon, som väl syftar till att både sprida skräck och värva nya krigare, visar hur de attentatsmän som slog till i Paris den 13 november och mördade 130 människor, brett leende halshugger fångar och vapentränar innan de satte igång blodbadet i den franska huvudstaden.
Filmen börjar med klipp från olika mediers rapportering efter attackerna i november. Därefter håller ”huvudrollsinnehavarna” – de åtta krigarna – vars ett kort tal där de öser förbannelser över Västvärlden och uppmanar muslimer till att begå jihad i respektive hemländer, skriver Daily Mail.

Innan han uppmanar till attacker, låter Abdelhamid Abaaoud, hjärnan bakom angreppen i Paris, förstå att ”IS är herre och inte slav”.
− Vi ska se till att ni ska få smaka på terror och det kommer ni att få smaka på där ni har era egna fästen. Vid Allah kommer vi att göra floder av ert blod. Vi ska bekämpa er till vår sista man och mellan oss och er finns inget annat än svärdseggen, är hans budskap.
Enligt ett uttalande ska filmen vara ”de sista meddelandena från kalifatets nio lejon” och den berättar också hur jihadisterna mobiliserades ”från sina hålor” för att tvinga hela sitt land – Frankrike – ner på knä.

Men givetvis innehåller filmen – och som vanligt  när det gäller IS-propaganda – också detaljerade och blodiga bilder av fyra halshuggningar. Ett av offren har identifierats som Hamouda Al Qasab, en syrisk aktivist och enligt medlemmar i aktivistgruppen ”Raqqa slaktas i tysthet” har i alla fall delar av videon filmats i närheten av staden, medan andra delar troligen härrör från Irak.
Chakib Akrouh, den av medlemmarna i terrorcellen som identifierades sist, vänder sig i sitt tal till den franske presidenten François Hollande, som han för övrigt beskriver som ”Vita husets hund”, och Frankrike:
− Era händer har färgats med blod av ett enda skäl. Anledningen är att ni har valt denne president som i dag bombar våra bröder i Mali, Sham och Irak.

Filmen avslutas med arkivbilder på gator och byggnader i London och jihadisterna hotar att slå till mot Storbritannien som hämnd för landets stöd till Frankrike och luftangreppen i Syrien.
Enligt Reuters har varken USA, Frankrike eller Storbritannien kommenterat videon, som publicerades i går, söndag.