På öppen gata knuffade den engelsktalande mannen omkull den 17-åriga flickan och försökte slita av henne byxorna. Nu riskerar den tonåriga danskan böter.

Ett våldtäktsförsök i den lilla staden Sønderborg i Sønderjylland har lett till hög aktivitet på sociala medier också utanför landets gränser. I brittiska Daily Mail har artikeln kommenterats av över1 000 arga personer och i svenska Metro har texten varit den mest lästa under ett helt dygn.

Och det är kanske inte så konstigt att folk spyr galla över rättssamhället och menar att det är fullständigt galet att den som försvarar sig ska riskera straff.
Det var i onsdags i förra veckan som den 17-åriga flickan vid 22-tiden attackerades av en man – enligt hennes beskrivning mörkhyad och engelsktalande –, skriver danska TV Syd. Mitt på öppen gata i stadens centrum vräkte han omkull flickan, knäppte upp hennes byxor och försökte slita dem av henne.
Men – tonåringen lyckades avbryta den planerade våldtäkten och så långt var allting gott och väl. Kan man tycka. Problemet var ”bara” att hon jagade angriparen på flykten med pepparspray.

På torsdagen anmälde det unga offret våldtäktsförsöket till polisen, men enligt BT är det, säger stadens polischef, fortfarande osäkert om hennes anmälan kommer att leda till ett brottmål.
Däremot uttalar sig ordningsmakten desto mer säkert om flickans bruk av pepparspray.
− Det är nämligen olagligt så det blir hon förmodligen åtalad för, säger polischef Knud Kirsten och tillägger att brottet kan komma att leda till böter.

Det är nu inte första gången som kvinnor i Sønderborg har haft problem med närgångna män. På senare tid har det varit flera incidenter där några av de asylansökare som är inkvarterade på stadens asylcenter har visat att de inte kan uppföra sig ordentligt när de är i närheten av det motsatta könet, vilket Samtiden tidigare också har berättat om. Dock vet man ännu inte om den man som överföll den 17-åriga flickan kommer från centret.

Men Glenn Hollender, som äger ett av stadens diskotek, har erfarenhet av att många av de manliga asylsökarnas uppförande lämnar en hel del i övrigt att önska i mötet med de danska kvinnorna.
− De har mycket svårt att respektera det andra könet, sa Hollender i en tidigare intervju, samtidigt som han slog fast att det i hans ögon är en kräkning om en man fortsätter att tafsa på en ung flicka efter att hon har sagt stopp.