− Det var partipolitiska skäl som låg bakom mörkläggningen. Det säger SD-riksdagsman Kent Ekeroth som efter avslöjandet om sexövergrepp på We are Sthlm nu har JO-anmält bland andra rikspolischefen.

Två år i rad har flickor – en del mycket unga – som besökt musikfestivalen We ar Sthlm i Kungsträdgården ofredats sexuellt av utländska pojkgäng. Enligt DN rapporterades mängder av övergrepp redan i samband med festivalen 2014. Detta kände polisen alltså till – liksom att de som låg bakom övergreppen ofta var så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”. Allmänheten fick dock inget veta. I det tysta fick i stället polis, frivilliga och vakter order om att skärpa uppmärksamheten inför festivalen i fjol. Men ökad vaksamhet hjälpte inte. Ökade gjorde däremot övergreppen och efter någon dag hade polisen kunnat definiera en grupp på 50-talet personer, misstänkta för att ligga bakom kräkningarna.

I en rapport, som DN tagit del av, skrev polisen så här:
Dessa är så kallade flyktingungdomar företrädesvis från Afghanistan. Flera ur gänget greps för sexuella ofredanden. Gänget stod även för flertalet bråk under kvällen. En målsägande fick bland annat armen avslagen”.
Men den breda allmänheten fick fortfarande inget veta och enligt poliser som uttalat sig för DN efter att bomben väl briserade, har det legat en mycket medveten strategi bakom tigandet. Södermalmspolisens chef Peter Ågren förklarade för DN oförblommerat också varför:
− Vi vågar ibland inte säga som det är för vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna.

Polischefen är en av dem som Kent Ekeroth nu har JO-anmält för tjänstefel. De övriga är Polismyndigheten, presschefen Varg Gyllander och rikspolischefen Dan Eliasson.
Men att polisen skulle mörklägga dessa graverande händelser är ingenting som förvånar Kent Ekeroth:
− Polisledningen är oerhört politiserad och vänstervriden. Många enskilda polismän är frustrerade – men det är tillsatta chefer och PR-nissar som är problemet, alltså ledningen. Det som däremot överraskar är väl att man går ut och bekräftar det på det här sättet, säger han, och tillägger att detta är något som han har påtalat ”jättelänge”.
− Inte minst sedan Dan Eliasson blev rikspolischef – han är ju en känd SD-hatare, som jag menar är mer politiskt motiverad än något annat, fortsätter han.

Inte heller Peter Ågrens frispråkighet förundrar Kent Ekeroth:
− Däremot trodde jag inte han var så dum att han skulle säga det, säger han.
SD-politikern tar upp flera exempel på hur ordningsmakten, enligt honom, slår knut på sig själv för att – i stället för att stå för lag och ordning – dalta med och ställa in sig hos invandrarungdomarna.
− Det handlar om att grilla korv med kriminella gäng, måla om polisbilen till ”Aina” för att locka förortskidsen till polisyrket och dra igång ett otal mångfaldsprojekt, säger han.

Men det är nu inte bara polisen som i Kent Ekeroths ögon drivs av en politisk agenda med klar slagsida åt vänster.
− Migrationsverket, som genom att öppna upp för fri invandring, är Sveriges största fiende i dag, säger han och nämner även media och andra myndigheter som han menar följer den politiska agendan.
Både SD:s partiordförande Jimmie Åkesson och partiets gruppledare Mattias Karlsson har nu krävt Dan Eliassons avgång. Därmed kan man konstatera att de helt stämmer in i vad Kent Ekeroth länge har sagt.
− För det är något som jag har gjort sedan den dag han tillsattes, säger han.