Tidigare idag avhystes och revs den illegala tiggarbosättningen i centrala Malmö. Men Sverigedemokraternas kommunalråd i Malmö, Magnus Olsson, är kritisk till hur situationen har hanterats.

Han menar att tiggarna skulle ha återbördats till sitt hemland omedelbart efter avhysningen från lägret.

– Det kommer inte som en överraskning att det nu blir rent logistiska problem vart romerna skall ta vägen. Vi föreslog att när avhysningen genomförs måste vi säkerställa att personerna ifråga direkt i anslutning till avhysningen bussas hem till Rumänien. Samordna insatsen med myndigheter och polis från Rumänien och bussa hem dem, om nödvändigt med poliseskort, säger Magnus Olsson.

Istället för att åka hem slog flera av romerna följe med vänsterextremister till Malmö stadshus där de tillsammans demonstrerade för att kommunen skall ordna ett nytt boende.

– Det som nu pågår utanför stadshuset är tyvärr en fortsättning på det misslyckande och slapphet som präglar hela ärendet. S och MP har vaknat försent. När man nu agerar blir det lite tafatt. Vårt förslag var tydligt, avhys ockupanterna från platsen. Det hade sänt den tydliga signal som är ett måste för att på allvar bringa ordning på Malmös gator, avslutar Olsson.