Anlagd brand eller en olycka? Polisen vet ännu inte vad orsakade att ett tältläger för flyktingar i Slovenien på onsdagseftermiddagen stod i lågor. Hundratals människor flydde för livet.

Det eldhärjade lägret, som ligger i staden Brezice i östra Slovenien, nära gränsen till Kroatien, är dimensionerat för 300 människor. Men i går, tisdag, anlände ytterligare 2 000 flyktingar och migranter, vilket gör att det nu är åtskilliga som saknar tak över huvudet i natt.

Danska nyhetsbyrån Ritzau uppger, med hänvisning till den lokala polisen, att det var några av lägrets invånare som själva startade branden. Men om det skulle handla att den var medvetet anlagd eller om det skulle röra sig om en ren olyckshändelse, fanns tidigt på onsdagskvällen inga uppgifter om.
Men klart är i alla fall att branden har startat i ett tält varefter den snabbt spred sig vidare till granntälten.

Branden – och inte minst de nytillkomna 2 000 människorna – har lett till att de slovenska myndigheterna arbetar på högtryck för att få löst frågan om hur alla nu ska kunna slippa att tillbringa natten under bar himmel.
Bara sedan i lördags har mer än 20 000 migranter och flyktingar tagit sig in i Slovenien, ett land som bara har lite drygt två miljoner invånare.