Det nuvarande invandringstrycket raserar Sverige. Ett nytt Luciabeslut krävs omgående, skriver 48 kommunalråd, gruppledare och lokalordförande från Sverigedemokraterna.

I decennier har Sverige haft en stor och omfattande invandring. Efter att Luciabeslutet (1989) revs upp i början av 90-talet av en borgerlig regering, har invandringen ständigt ökat till nya rekordnivåer. Ingen regering, oavsett om den har letts av Socialdemokraterna eller Moderaterna, har gjort några försök att minska antalet invandrare som kommer till Sverige.

Alliansregeringen genomförde under föregående två mandatperioder det ena integrationsprojektet efter det andra, i desperata försök att visa handlingskraft i en fråga där ingen av sjuklöverpartierna varken haft insikt i vilken omfattande skada de orsakar vårt land, eller vett att dra i bromsen i tid. Istället lät man dåvarande integrationsministrar Nyamko Sabuni (FP) och Erik Ullenhag (FP) att slösa skattepengar på projekt som vi i Sverigedemokraterna direkt kunde döma ut som meningslösa, ineffektiva och ibland rent obegåvade. Vår kritik har i alla fall visat sig vara rätt: det finns inga integrationspolitiska åtgärder i världen som kommer ha någon effekt om man inte först åtgärdar det faktiska problemet – tillflödet av nya invandrare.

Sverigedemokraterna vill lämna det nuvarande EU-medlemskapet och omförhandla Schengenavtalet. Dessa två samarbeten förhindrar oss att själva kontrollera våra gränser, liksom det förhindrar andra i Europa att göra detsamma. Vi har länge varnat för att vi inte längre vet vem som kommer till vårt land och att vi inte själva kan avgöra hur många vi släpper in. Detta har aktualiserats under året då vi sett hur EU helt misslyckats med att kontrollera de yttre gränser som de enligt Schengenavtalet ska skydda. Istället har gränskontrollen varit obefintlig. Hundratusentals invandrare från olika delar av världen har stormat gränserna och flödat in – helt okontrollerat – till Europa, och eftersom det inte finns inre gränskontroller kan man nu säga att vi har en fri och oreglerad invandring till Europa och Sverige.

Situationen vi befinner oss idag är värre än någonsin förr. Inte nog med att vi redan har hundratals så kallade ”utanförskapsområden” och över 50 så kallade ”no-go”-zoner där polisen inte längre har kontroll – i nyligen läcka dokument erkänner polisen de att inte längre har kontroll över situationen. Det är ”fullt på förvaren” och ”det okontrollerade flödet samt bristen på boende skapar säkerhetsincidenter och ordningsstörningar i samtliga regioner”, sägs det i dokumenten.

Sverige lider också under de monumentala kostnader som denna ansvarslösa politik skapat. Effekterna rapporteras det om dagligen i alla tidningar runt om i landet: sparkrav på i princip samtliga områden, utom just ett – invandringen. Det rapporteras om undermålig bemanningar på äldreboenden, inom handikappomsorgen och inom sjukvården. På sina håll har man till och med ransonerat mat, kaffe och kakor för våra äldre. Akutmottagningarna stänger för att spara pengar, sjuksköterskorna går på knäna i en söndersparad sjukvård, samtidigt som de får en oförskämt låg lön för slitet.

Enligt organisationen Sveriges kommuner och landsting (SKL) kommer kommunernas och landstingens resultat mer än halveras i år jämfört med 2014, på grund av invandringen. Pensionerna planeras att plundras, skatterna chockhöjs, miljardbelopp tas ut från statliga bolag som behövs till vår infrastruktur. Skolorna har för stora klasser, för få lärare och dåliga resultat redan idag och ett ytterligare inflöde av tusentals invandrare kommer förvärra läget ytterligare. Massiva insatser och resurser satsas på EU-tiggare, samtidigt som svenska hemlösa ignoreras och trycks undan av de utländska ligorna.

Listan kan göras mycket lång. Samtidigt som ekonomin dräneras till förmån för fortsatt okontrollerad massinvandring måste vi samtidigt brottas med de många och omfattande problem som mångkulturen medför: gängbildning, kravaller i förorter, våld på gator och torg, utbredd otrygghet samt attacker mot polis, brandkår och sjukvårdspersonal. Utöver detta ser vi tydligt hur islamistiska krafter steg för steg vinner makt och inflytande på alla plan. Trots detta uppenbara hot mot vår västerländska demokrati väljer våra styrande att gång på gång gå islamisterna till mötes.

Sverige förfaller. Detta en gång säkra, trygga och framgångsrika land förvandlas nu snabbt till ett land präglat av segregation och oroligheter. Vi ser hur statens våldsmonopol urholkas då gängen beväpnar sig och tar kontroll över de invandrartäta stadsdelarna. Utvecklingen är extremt allvarlig och helt oacceptabel. Sverige måste omedelbart ta ett beslut om att stoppa invandringen, så som man gjorde 1989.

Tills dess att riksdag och regering gör detta uppmanar vi alla kommunalpolitiker att våga göra det som krävs för att rädda Sverige från en kollaps. Motsätt er tvångsåtgärder från Migrationsverket. Motsätt er tvingande åtgärder från Länsstyrelsen. Aktivera inte krisberedskapsplanerna i era kommuner. Bekämpa detta monumentala misstag som totalinvandringen är med alla till buds stående medel!

Ted Ekeroth, ordförande, SD Lund
Hans-Olof Andersson, gruppledare, SD Lund
Stefan Olsson, kommunalråd, SD Landskrona
Johan Wifralius, vice ordförande, SD Syd
Patrik Ohlsson, gruppledare, SD Ängelholm
Johan Ohlin, ordförande, SD Hörby
Nicklas Hansson, ordförande, SD Kävlinge
Mats Carlström, ordförande, SD Vellinge
Karl-Johan Persson, gruppledare, SD Vellinge
Mikael Eskilandersson, ordförande, SD Örkelljunga, riksdagsledamot
Michael Rosenberg, kommunalråd, SD Helsingborg
Johan Sandqvist, ordförande, SD Eslöv
Patrik Jönsson, regionråd och gruppledare, Hässleholm
Niclas Nilsson, gruppledare, SD Kristianstad
Sören Ravn, ordförande, SD Båstad
Magnus Olsson, kommunalråd, SD Malmö
Jörgen Grubb, ordförande, SD Syd
Åsa Wittenfelt, vice ordförande, SD Lomma
Benny Johansson, ordförande, SD Alvesta/Älmhult
Anita Persson, ordförande och gruppledare, SD Trelleborg
Gudrun Bengtsson, gruppledare och 2:e vice ordförande i KS, SD Bromölla
Helmuth Petersen, oppositionsråd, SD Trelleborg
Eddie Ek, oppositionsråd, SD Åstorp
Peter Lindberg, ordförande och gruppledare, SD Åstorp
Sven Beckman, ordförande, SD Svedala
Ingrid Pedersen, gruppledare, SD Svedala
Bo Åstrand, ordförande, SD Bjuv
Jonas Andersson, ordförande och gruppledare, Staffanstorp
Anders Ljungkvist, ordförande och gruppledare, SD Uppvidinge
Pontus Kindenäs, ordförande, SD Kronoberg Östra
Krister Salomonson, ordförande, SD Kronoberg Västra
Teddy Nilsson, oppositionsråd, SD Svalöv
Jimmy Nilsson, ordförande och gruppledare, SD Perstorp
Michael Strömberg, ordförande, SD Hässleholm
Kjell Dahlin, ordförande, SD Höganäs
Jan-Åke Isaksson, ordförande, SD Österlen
Alexander Aardgaard, ordförande, SD Helsingborg
Mariana Ramelius, ordförande, SD Sjöbo
Lars Wilhelm Larsson, gruppledare, SD Sjöbo
Lars-Anders Espert, gruppledare, SD Burlöv
Kristoffer Persson, gruppledare, SD Östra Göinge
Annelie Simonsson, ordförande, SD Kristianstad
Carl Bejvel, gruppledare, SD Osby
Stefan Liljenberg, ordförande, SD Höör
Therese Borg, vice ordförande, SD Klippan
Christian Hendlertz, gruppledare, SD Tomelilla
Ola Lorentzson, ordförande, SD Bromölla
Fredrik Ottesen, gruppledare, SD Eslöv