Svenskarna har själva orsakat kaoset och får vad de förtjänar. Så skrev Dansk Folkepartis Søren Espersen på torsdagsmorgonen på Twitter – och hamnade omedelbart i blåsväder. Påståendet kopplades nämligen ihop med skoldramat i Trollhättan.

”Jag tycker inte synd om de svenska väljarna för detta kaos, för de är medskyldiga. Och nu får de inse att ”ett folk har de tyranner de förtjänar”.
Så lyder i sin helhet tungt meriterade DF-profilen Søren Espersens tweet.

Hans uttalande var föranlett av att Migrationsverket tidigare på dagen under en presskonferens presenterade den senaste prognosen som säger att Sverige kommer att ha tagit emot upp mot 190 000 asylsökare innan årets slut.
Espersen postade sin tweet bara knappt två timmar efter vansinnesdådet i Trollhättan som – i skrivande stund − har kostat tre människor livet: en lärare, en ung elev och nu också den 21-årige gärningsmannen. Men – skriver danska TV2  – det framgår inte om det var en medveten handling eller en ren olyckshändelse, men Twitter länkade icke desto mindre ihop Sørensen utspel med skoltragedin. Det ledde till att DF-politikern hamnade i rejält blåsväder på sociala medier, där det bland annat hette att han tydligen gladde sig åt angreppet på de totalt oskyldiga eleverna och lärarna på skolan.

Detta fick Søren Espersen att ta till Twitter igen och 45 minuter efter att han hade postat sitt första inlägg skickade han en ny tweet där han bedyrade att det han hade syftat på var flyktingsituationen och inget annat.
Till TV2 säger han dessutom att han inte hade en aning om vad som hade hänt i Trollhättan när han postade sin första tweet:
− Min tweet riktar sig till Sveriges väljare som i åratal har varit medvetna om vart det här ska bära hän. När de gång på gång fortsätter att rösta på de partier som har varit i färd med att bryta ner Sverige, är väljarna precis lika mycket ansvariga som politikerna och pressen, säger han.

Någon koppling mellan skolangreppet och de svenska väljarna menar han sig över huvud taget inte kunna se och frågar sig hur hans inlägg i debatten skulle kunna uppfattas på något annat sätt än att svenskarna i många, många år har valt fel politisk ledning.
I danska medier, liksom i övriga världen, har skoltragedin toppat nyhetsflödet: BT var dock först ut med nyheten om att också gärningsmannen hade avlidit vid 16-tiden.

Stora rubriker har även den svenska flyktingpolitiken under längre tid skapat i Danmark och på onsdagen publicerade till exempel Politiken en ledare med en kärnfull uppmaning: Luk grænsen, Sverige – Stäng gränsen, Sverige.
IMG_2592

Skärmdump Facebook

Skärmdump Facebook