Igår blev Sammy Augustsson utesluten ur Transportarbetarförbundet. Skälet: att han sitter som ledamot i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Nybro kommun. Idag låter Sammy hälsa via Samtiden: ”Alla odemokratiska krafter som motarbetar de demokratiska värderingarna borde ta sig en funderare på om deras agerande verkligen är korrekt och fungerande.”

Nyheten om hans uteslutning ur Svenska Transportarbetarförbundet är en av dagens stora snackisar i sociala medier. För Samtiden berättar Sammy Augustsson hur facket motiverat sitt beslut:

– Enligt Transports svar till mig har jag brutit mot stadgarna genom att vara aktiv Sverigedemokrat. Dock finns det ett uttalande från Lars Lindgren i Svenska Dagbladet där han nämner att det är personer som aktivt väljer att sätta upp sitt namn på valsedlar man försöker motarbeta, medan jag valde att skriva till mitt namn på en öppen lista, säger Sammy Augustsson till Samtiden.

24-åringen från Nybro berättar att det hela började strax efter att han blivit uppsagd från en tidigare anställning.

– Anställningens avslutande och detta hör däremot inte ihop, säger han.

Han säger att han inte lägger någon större energi på att låta uteslutningen och behandlingen dra ned honom.

– Jag har gjort detta endast till en principsak: att man väljer att utesluta demokratiskt valda personer i syfte att avskräcka folk från att våga stå upp för sina åsikter.

Sammy Augustsson har fått stort stöd från sina tidigare och nya kollegor. Idag börjar han nämligen en ny anställning på ett företag i Oskarshamn.

– Jag kommer obehindrat att fortsätta mina uppdrag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Nybro, säger han.