Mitt i centrala Stockholm utbröt på söndagen en sammandrabbning mellan två invandrargrupper. Situationen blev tumultartad och polisen fick hålla grupperna isär.

Den kaotiska och konfliktfyllda situationen tog över delar av city och tvingade bort söndagsflanörer och turister. Enligt polisen hade en grupp med turkiskt ursprung samlats för att demonstrera mot de terrordåd den kurdiska organisationen PKK utför i Turkiet. Demonstrationen var tillståndsgiven och enligt polisen ska den ha samlat cirka 700 personer. Våldsamheterna uppstod när, enligt polisens uppgifter, cirka 70 motdemonstranter kom till platsen.

På Klarabergsgatan, utanför varuhuset Åhléns, drabbade de båda grupperna samman. Filmklipp på olika internet-forum visar att situationen var tumultartad. Polisen tycks ha varit på helspänn och fick ingripa för att hålla isär och hindra de våldsbenägna. Även ett antal så kallade bangers ska ha kastats på platsen enligt polisen.

Först vid 16.10 var läget under kontroll och avspärrningen på Klarabergsgatan mellan Sergels Torg och Klara Norra Kyrkogata kunde lyftas.

13 personer frihetsberövades och avlägsnade från platsen enligt Polislagens bestämmelser. Två personer greps för misshandel av en person som sedan förts till sjukhus för kontroll.