I går morse utbrast Aftonbladet förvånat i rubrik och ingress: ”Trots flyktingkrisen – nya rekordsiffror för SD. Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen”. Ordalydelsen är både komisk och motsägande men sammanfattar väl hur tankarna går i det parallella universum som är en svensk kvällstidningsredaktion.

Bakgrunden till Aftonbladets pekoral är en ny opinionsmätning från Inizio som visar att SD nu har passerad Moderaterna och är näst största parti. Detta framstår för Aftonbladet som en stor chock. Sanningen är förstås att det inte finns något stort folkligt stöd för massinvandringen. Trots medias envetna kampanjande de senaste veckorna vill en pluralitet av svenska folket fortsatt ta emot färre, inte fler. Fler och fler svenskar inser dessutom att mer resurser måste riktas till de flyktingar som finns i världens flyktingläger. Att hjälpa människor genom att ta dem till Sverige är varken hållbart för Sverige eller för den överväldigande majoritet som blir kvar i lägren.

Igår presenterade även Sentio sin senaste opinionsmätning. SD är återigen största parti och slår nytt opinionsrekord med 26,5 procent. Någonting gör SD rätt, samtidigt som de andra partierna inte gör någonting. Jimmie Åkessons förklaring till SD:s opinionsframgångar är därför mer trolig än kvällspressens gissningar: ”I en dryg vecka har flyktingfrågan legat högst upp på medias dagordning. Det kan ha bidragit till att öka stödet för det parti som har bäst flyktingpolitik.”

Men det finns andra personer som verkar befinna sig i samma universum som Aftonbladet. Stefan Löfven till exempel. Statsministern fortsätter på sitt håll att försöka spackla över de revor som syns allt tydligare i samhällsväven. Igår meddelade regeringen att alla kommuner ska tvingas ta emot personer som vill invandra till Sverige. Detta efter att Folkpartiet anslutit sig till regeringen och Vänsterpartiets linje. Tiden då framförallt moderata kommuner kunna hålla sig undan från mångkulturen är över.

Löfven försvarar intrånget i det kommunala självstyret med att regeringen också skjuter till mer pengar till kommunerna så att dessa ska klara av anstormningen. Mer pengar till kommunerna må vara en självklarhet om staten inför tvångsmetoder, men det gör ju egentligen ingen skillnad. Det är samma svenska skattepengar som försvinner iväg från välfärden, sjukvården, skolan, försvaret och från svenska familjers framtid, ned i fickorna på människor från andra länder.

Bara den som lever i Aftonbladets parallella universum kan tro att det ska fungera.