I din artikel i Corren idag, ”Hej på er, sverigedemokrater” börjar du med att antyda att vi i Sverigedemokraterna liksom flyger utanför din radar. Du talar om tysta sympatisörer och ” [j]ag kan förstå att ni hållit er i bakgrunden”. Jag säger att det inte är oss det är fel på, utan på dina radarinställningar. Bege dig utanför din övremedelklassbubbla där alla är hysteriskt rädda för att ha fel åsikter så ska du se att SD:are är mycket väl representerade och absolut inte håller sig i bakgrunden. Det räcker i princip med att du vidgar vänkretsen på Facebook lite.

Du uttrycker dig som en som sitter inne med lösningar på Sveriges problem. Jag säger att du är en del av problemet. Du tillhör en intelligentia som uttrycker sig väl men som inte är intelligent. Ni är bara intresserade av att framstå i god dager så att ni kan behålla era fina jobb och inte stöta er med det mediala etablissemanget.

Jag ska bemöta dig i sak. Det finns inga ekonomiska skäl i hela världen att ställa dörrarna på vid gavel för invandring från länder med svaga utbildningstraditioner, som till exempel Syrien och Somalia. Det orsakar, som alla förstår, avsevärda kostnader men genererar inte i jämförbar utsträckning intäkter. Det blir minus, liksom, vilket innebär mindre resurser till det vi kallar välfärd. Detta drabbar i synnerhet samhällets svaga, alltså inte eliten.

Vissa är hederliga nog att erkänna att det är ekonomiskt ofördelaktigt men att de vill ha extremliberal invandringspolitik i alla fall, en ståndpunkt jag respekterar men inte delar. Ditt inlägg, emellertid, antyder att extremliberal migrationspolitik är en ekonomisk nödvändighet. Den uppfattningen delas ju inte av någon annan regering i hela västvärlden, till och med generösa Angela Merkel skulle blankt vägra att ha lika stor flyktingmottagning per capita som Sverige.

Du var, en kort tid, delaktig i Fredrik Reinfeldts första regering, som alltså hade egen majoritet i Riksdagen 2006-2010. Denna regering misslyckades med sitt främsta mål, nämligen att bryta det så kallade utanförskapet. Vilka formler vil du testa nästa gång Alliansen kommer till makten.? Jag kan upplysa om att ”instegsjobb” inte gick så bra.

Om du vill tala med sverigedemokrater så kanske du ska börja med att skaffa dig en korrekt bild av partiets politik. Du antyder att vi vill ”stänga gränserna”, vilket är fel. Vi har en längre tid tjatat om att vi vill ha en migrationspolitik som harmonierar med våra grannländer. Det skulle innebära en mer restriktiv politik givetvis, men absolut inga stängda gränser. Du skriver vidare att ”vi inte kan leva i vårt redan mångkulturella samhälle utan individualism och tolerans”. Förvisso stämmer det att vi är motståndare till mångkulturalism som politisk doktrin, men att vi skulle ta avstånd från individualism och tolerans är en ren halmgubbe från din sida. Den som varit SD:are några år har för övrigt mycket att säga om samhällets brist på tolerans och respekt för individens politiska ställningstaganden.

Men jag är inte den som är den. Jag stod nära Timbro nära medan du var chef där, så egentligen borde vi kunna samtala med varandra, trots att du sitter i styrelsen för stiftelsen Expo, som aldrig sparar någon möda att smutskasta oss.

Du säger att du gärna talar med oss. Jag säger fine. Låt oss träffas och talas vid. Du får ursäkta den rättframma tonen i denna replik, jag är trevligare än du tror.

Tomas Brandberg, tekn. dr.