Efter valet i somras rök han ur folketinget där han suttit i 14 år. I samband med det meddelade han att han också lämnade politiken helt. Men det blev en kortvarig paus. Nu är Peter Christensen Danmarks nye försvarsminister och minister för nordiskt samarbete

Efter bara 93 dagar som försvarsminister fick Carl Holst kliva ner från taburetten. Den snålblåst som han under en längre tid har befunnit sig i blev lite för mycket. Han har bland annat anklagats för att i samband med valet i juni som sin personlige assistent ha engagerat Christian Ingemann som då var anställd i Region Syddanmark – något som Holst, som tidigare var ordförande i regionen, upprepade gånger har förnekat.

Dock visar det sig att Ingemann la minst halva sin arbetstid på Carl Holsts valkampanj medan hans ordinarie arbetsuppgifter kom betydligt mer i skymundan och enligt DR Nyheder är det sannolikt inte första gången som Holst har låtit regionens pengar gå till hans egna kampanjer.
Detta och mer därtill ledde till att Carl Holst i går, tisdag, meddelade sin avgång och i dag, onsdag, blev det alltså vaktombyte i Lars Løkke Rasmussens regering. In kommer i stället nu Peter Christensen, en 40-åring som i 14 år har suttit som ledamot i folketinget och som under en kortare period – 8 mars till 3 oktober 2011 – också var skatteminister.

Årets folketingsval blev dock en rejäl käftsmäll för Christensen som jämfört med valet 2011 tappade 60 procent av de personliga rösterna. Bland väljarna i Sydjyllands storkrets, där Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl blev den stora segerherren, var det bara 5 133 som kryssade honom, skriver BT.
Efter detta förkrossande nederlag aviserade Peter Christensen att han var färdig med politiken och skulle ägna sina krafter åt annat. Men trots detta och väljarnas uppenbara brist på förtroende, gör han nu politisk come-back och statsministern är helt övertygad om att han har valt rätt man:
− Inför miljardinvesteringar i försvaret och förhandlingar om ett nytt försvarsbeslut, har jag lagt tonvikten på att välja en person med stor parlamentarisk erfarenhet och som är bred respekt på Christiansborg, skriver Lars Løkke på Facebook.

Statsministerns övertygelse om Christensen lämplighet delas fullt ut av den man som mer eller mindre gjorde slarvsylta av honom i valet – Kristian Thulsen Dahl.
− Vi känner Peter Christensen som en politiker som är lätt att diskutera med och som talar klarspråk. Det har vi haft som tradition under de år han har suttit i Christansborg och det är också vårt sätt. Därför är jag övertygad om att han på ett bra sätt kommer att fylla posten och att vi ska få ett bra samarbete, säger DF-ledaren till nyhetsbyrån Ritzau.