Att våldta en ”otrogen” är inte bara rätt. Förövaren kommer också närmare Allah. Det är vad fanatiker lär krigarna i terrororganisationen Islamiska staten − och gör sexuella övergrepp till en del av religionen.

Att våldta en kvinna – eller ett barn – som inte är muslim är ingen synd. Tvärtom är det en handling som Koranen uppmuntrar till. I alla fall enligt IS som, med hänvisning till muslimernas heliga bok, påstår att våldtäkt är en central del av tron. Men bara om offret är icke-muslim.

Tungviktare inom den muslimska världen har flera gånger i skarpa ordalag fördömt Islamiska statens blodiga framfart och förvrängda tolkning av islam, vilket Samtiden också har uppmärksammat i ett antal artiklar. Arabförbundet har i skarpa ordalag fördömt extremisternas övergrepp på i yazidierna i norra Irak , FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, Zeid Ra’ad al-Hussein, uppmanade i våras världens muslimer att ta upp kampen mot terroristerna  och stå upp för och ge röst åt islams ”innersta natur”. Och Jordaniens drottning Rania  gick i vintras till frontalangrepp på organisationen, och slog fast att IS är en grupp icke-religiösa extremister som är ute efter att ”kapa” den övriga arabvärldens identitet. Detta för att nämna bara några exempel på muslimska reaktioner som samstämmigt konstaterar att den religion i vars namn IS påstår sig handla inte har ett dugg med islam att göra.

Men det är en uppfattning som terroristerna givetvis inte delar och deras egna tolkningar av vad som islam tillåter blir allt mer skrämmande och brutala. Nu har det visat sig att också sexuella övergrepp på icke-muslimer upphöjts till en lärosats, skriver New York Times.
I fjol kidnappade Islamiska staten ungefär 5 000 yazidiska kvinnor och flickor och organiserade därefter ett sexslavsystem och upprättade bland annat försäljningskontrakt som terroristernas ökända domstolar förklarade helt lagliga.
Rukmini Callimach, journalist på tidningen, har talat med 21 unga yazidiska kvinnor och småflickor som på senare tid har lyckats fly slaveriet. En blott 12-årig flicka, som efter elva månader i fångenskap flydde till ett flyktingläger, berättar att mannen som våldförde sig på henne insisterade på att det han gjorde inte alls var en synd utan tvärtom helt i ordning eftersom hon var av en annan religion.

− Jag sa flera gånger till honom att det gjorde ont och vädjade till honom att sluta. Men han sa att Koranen tillåter honom att våldta en icke-troende och att han, genom att våldta mig, dras närmare till Allah, säger hon.
Ett annat offer för terroristernas grymhet är en 15-årig flicka som också hon kan vittna om Islamiska statens utvidgade radikala teologi.
Efter att ha varit sexslav i nio månader kunde hon till slut fly för fyra månader sedan och hon berättar att hennes förövare bad varje gång han kom för att våldta henne.
− Han sa att våldtäkten var hans bön till Gud, säger hon.

Hennes protester, att det han gjorde var fel och absolut ingenting som skulle föra honom närmare Gud, viftade han bara undan med orden: ”Nej – det är tillåtet. Det är halal.”
Att sexuellt förgripa sig på yazidiska kvinnor och unga flickor har blivit en väsentlig del av Islamiska statens kultur. Till exempel håller man offren fånga i lagerlokaler, man har ”visningslokaler” där hugade spekulanter kan inspektera ”varan” och en hel bussflotta för att kunna köra runt dem.
Enligt brittiska Daily Mail är detta något som hjälper IS att värva krigare från konservativa muslimska miljöer där tillfälliga sexuella förbindelser och dejting annars är förbjudna.
Och som en hjälp på vägen har Islamiska statens avdelning för forskning och fatwa tidigare gett ut en informationsbroschyr om hur sexslavar ska behandlas.