Varningslamporna blinkar så ihärdigt över hela det politiska landskapet numera att den oinvigde lätt kan få för sig att landet som helhet har förvandlats till ett enda stort diskotek. Jag vet det. Du som läser Samtiden vet det. De flesta svenskar vet det, även om flertalet ännu ihärdigt försöker blunda och hoppas på att det ska bli bra av sig självt igen. Till och med det gamla gardets politiker börjar yrvaket adressera det skriande förfall de senaste decenniernas politiska vanstyre har lett till. Orsak och verkan står där i all sin osmickrande nakenhet att beskåda för alla som är intresserade.

Frågan som sysselsätter allt från de skarpaste hjärnorna på partihögkvarteren till den bekymrade småbarnsmamman i förorten kvarstår ännu obesvarad. Vad ska vi göra åt detta? Hur ska vi styra upp denna vansinnigt självdestruktiva och ”la-la-liberala” kommunistpyntade bananmonarki som Sverige har kommit att bli? Hur tar vi tillbaka makten från dessa blygsamt begåvade auktoritära värdegrundsdemokrater?

Utan att göra anspråk på att sitta inne på alla svaren, vill jag här ändå påbörja en lista med små insatser och göromål som den enskilde medborgaren kan kavla upp ärmarna och sätta igång med för att dra sitt strå till stacken. Det kanske inte ser mycket ut för världen, men ni vet väl hur det är? Rom byggdes inte på en dag och det som har gått förlorat under fyrtio års tid går inte att reparera över en natt. Ändå måste vi börja någonstans. Det som har varit kommer inte igen, men om vi samarbetar och organiserar oss kan vi med tiden åter se framtiden an med tillförsikt.

Pengar är makt. Om vi bara räknar med de omkring 20-25 procent väljare som har uppgett att de lutar åt att rösta på SD i de senaste opinionsmätningarna, talar vi om i runda slängar två miljoner människor bara där. Två miljoner skattebetalare, konsumenter och plånboksinnehavare. Om vi ovanpå detta lägger till sådana som jag, som tillhör andra partier och samtidigt är del av den bredare folkrörelse som den Sverigevänliga rörelsen är, blir det ännu många fler. Vi är en maktfaktor att räkna med i dag. Det är någonting vi ska nyttja och en kraft vi ska fokusera där den gör skillnad. Här är några tips.

Släng ut TV:n och säg upp TV- och radioavgiften
Från och med den 1 juli 2015 höjdes TV- och radioavgiften med sju procent. Det blir en totalsumma på 2 216 kr per år. Utslaget på årets 12 månader blir det knappt 185 kronor i månaden. Det är pengar du kan göra betydligt trevligare saker med. Det sista du behöver lägga de kronorna på är vänsterliberal propaganda som basunerar ut maktens budskap under en falskt objektiv flagg. Kort sagt: släng ut TV:n och säg upp den obligatoriska avgiften. Förra året slog Högsta förvaltningsdomstolen fast att innehav av dator, telefon eller surfplatta inte medför avgiftsplikt. Det gör att du fritt och lagligt kan ta del av statliga mediers utbud på nätet istället.

Säg upp prenumerationen på morgontidningen
Den där slentrianprenumerationen du har haft i åratal på DN eller någon annan morgontidning? Säg upp den. Nu på studs. Sluta prenumerera på gammelmedier överlag. De säger ibland rakt ut att de bedriver ”agendajournalistik”, vilket är en omskrivning för propaganda rakt upp och ner. Allt från urval till vinkling och språk friseras för att du ska tänka som de tycker. Gör inte det. Säg upp eländet och börja tänka själv.

Läs internationell press
Öva upp danskan, norskan, engelskan, tyskan eller för all del finskan om du har något av dessa eller några andra språk lagrade någonstans i bakhuvudet sedan gammalt. Nyttja det sedan till att läsa utländsk press om Sverige. Samtliga våra grannländer samt de flesta engelskspråkiga tidskrifter har fortfarande som ambition att återspegla verkligheten samt låta debatten präglas av saklighet och respekt för olika ståndpunkter. Många gånger står där att finna mycket matnyttigt och intressant om Sverige och svenska förhållanden som aldrig återfinns i inhemska medier. Det är en fantastisk resurs som finns bara några klick bort på internet. Ta vara på den!

Blockera annonser på nätet
Installera ett enkelt gratisprogram som blockerar annonser. I ett slag har du gjort en stor insats för att strypa inkomsterna för gammelmedierna och därmed deras möjligheter att fortsätta sprida näthat, dimridåer, propaganda och falsk information. Så lätt och så effektivt på en gång. Gör det!

Gå med i Svenska kyrkan och bli en del av oppositionen
Gå med i Svenska kyrkan och rösta på en nomineringsgrupp som vill att kyrkan ska vara vad den utger sig för att vara: en organisation som värnar svensk tradition och kristen tro. Läs igenom information och ideologisk plattform för de olika alternativen, så märker du snart vilka som vill fortsätta flörta med islam, leka partipolitik och förneka Kristus å ena sidan och vilka som vill vara en del i den kristna tradition som är dominerande så väl historiskt genom tiderna som runtom i världen idag.

Gå ur Svenska kyrkan och sluta betala kyrkoavgift
Känner du att du inte alls orkar engagera dig på något vis i Svenska kyrkan? Är det för jobbigt att gå och rösta i kyrkovalet? Gör då både dig själv, din plånbok och oss som kämpar i kyrkan en tjänst: lämna Svenska kyrkan. En passiv medlem ger i genomsnitt många tusen kronor varje år till verksamheten. En verksamhet som idag styrs av en politisk elit som domineras av Socialdemokraterna. De har förvandlat Svenska kyrkan till en ljummen och urlakad parodi på vad en kristen kyrka ska vara. Om du inte orkar göra motstånd, så sponsra åtminstone inte förfallet. Gå bara ur.

Kolla upp din inkomstskatt
Ta reda på hur mycket du personligen betalar i skatt. Kan du se om du kan betala mindre i skatt på något lagligt vis? Kan du rentav tjäna på att arbeta mindre? Var går de olika skattegränserna? Vinner du på övertid? Se över alternativen och gör medvetna val. Gå ner i lön och förhandla fram mer ledig tid istället.

Starta företag och skatteplanera som Timbuktu
Tänk igenom om du har någon talang, förmåga eller ett intresse som du kan tjäna pengar på. Starta en enskild firma eller annan form av företag som passar din verksamhet. Gärna något du kan göra vid sidan om din ordinarie huvudsysselsättning. Försök att öka ditt oberoende från arbetsgivare, stat och kommun. Tänk stort och fritt. Kanske är det smart att driva företaget med bas i ett annat land? Skatteplanera smart och se till att inte betala in mer pengar än nödvändigt till Magdalena Andersson och hennes galna upptåg med statskassan. Vare sig direkt eller indirekt.

Belöna och straffa med plånboken som verktyg
Använd din konsumentmakt rätt upp och ner! Stötta företag och organisationer du gillar. Straffa ekonomiskt ut de du ogillar. Om du bedömer att du kan och vågar: skriv om det på Facebook och i andra sociala medier. ”Hamburgare AB diskriminerar på politisk grund, därför äter jag aldrig där mer”. Även det motsatta. ”Konferenser AB är bra, jag anlitar dem, gör det du också!” Vill man vara riktigt påstridig kan man gå på andra kunder. Mejla t ex till annonsörer: ”jag ser att ni annonserar i tidningen Exbladet. Jag vill meddela att ni tappar mig som kund så länge ni fortsätter med det. Detta beror på att de smutskastar oroliga medborgare enbart baserat på att de utnyttjar sin yttrandefrihet.”

Köp svensk mat – bojkotta halalmärkt och undvik mat från utlandet
Just så som rubriken säger. Låt de pengar du ändå måste lägga på matkontot göra nytta för Sverige. Stötta svenska bönder och intressen. Granska förpackningarna och bojkotta konsekvent allt som är halalmärkt. Du vill inte sponsra direkt demokratifientliga och västhatande grupperingar. I valet mellan svenskt och utländskt producerat: välj svenskt så långt du kan och har råd med. Det finns ett egenvärde i att ha en inhemsk matproduktion som klarar av att ge den egna befolkningen åtminstone en grundläggande matdistribution.

Spara smart
Tillhör du den lyckliga delen av befolkningen som har pengar att spara undan? Gör det smart. Låt inte pengarna ligga och damma på ett lönekonto. Där minskar de i värsta fall i värde på grund av minusränta eller skvalpar omkring på en nollränta som är lika meningsfull som att stoppa pengarna i madrassen. Läs på! Hur mycket kan du spara? Hur skall du spara? Strunta i pensionssparande, det är en komplett fälla (googla så får du se). Prata med olika sakkunniga aktörer för att få råd.

Sök bidrag
Hör du till dem som av moraliska skäl undviker att söka bidrag du har rätt till? Sluta med det. Staten kastar pengar åt alla möjliga håll, varför skall inte du och din familj ta del av det? Sök bidrag du är berättigad till. Starta verksamheter som kan söka bidrag. Spelet är riggat, så lär dig reglerna! Tiden då det var relevant att vara solidarisk med statskassan och endast ta ut pengar när det var absolut nödvändigt är över. Skattebetalarna mjölkas så extremt att dagens svenskar är upp över öronen sönderbelånade och lever ur hand i mun trots i grunden höga inkomster. Klaga inte bara på det dumma systemet med frikostiga bidrag. Var smart och se till att något av allt som kastas ut landar hos dig! Ju förr det offentliga Sverige får slut på pengar, desto snabbare kan vi få slut det skattefinansierade vansinnet och vända utvecklingen.

Sanera din privatekonomi – den som är satt i skuld är inte fri
Det bara är så. Har du möjlighet att avstå en något högre konsumtionsnivå för att betala av befintliga lån? Gör det! Så länge du har skulder, amorteringsfria eller ej, är du i någon mån ägd av den som du har lån hos. Prioritera att bli så ekonomiskt oberoende som möjligt i första hand. Nya möbler, dyra fritidsintressen och årliga utlandsresor kan vänta till senare.

Det var några punkter som du kan gå igenom och försöka tillämpa i den mån du vill och kan. Det finns mer att göra bortanför det ekonomiska området, men det får bli en senare kolumn. Sätt igång nu och visa resten av landet vad ett par miljoner Sverigevänliga personer kan göra när de börjar göra genomtänkta ekonomiska val.

Nasrin Sjögren