Sommaren 2015 har varit extremt våldsam. Det konstaterade TT i en text häromdagen, som publicerats i flera svenska tidningar. TT listar inte mindre 50 skjutningar och sprängningar där människor, bilar eller byggnader skadats sedan 1 maj i år. 30 personer har skadads och tio har dödats under våldsvågen. Det är häpnadsväckande många, så många att medierna knappt orkar rapportera längre. Våldet har blivit ett normalt inslag i det nya Sverige.

En stor del av detta våld är kopplat till kriminella invandrargäng som krigar om kontroll över droghandel eller annan lukrativ olaglig verksamhet. Men våldet yttrar sig inte enbart på det mest uppenbara sättet och är inte bara koncentrerat till storstäderna. Under den senaste tremånadersperioden har det exempelvis inträffat skjutningar i Örebro, Eskilstuna, Umeå, Falkenberg och Arlöv. Våldsyttringarna sker dessutom alltmer på dagtid och på platser – gator, torg och parker – där vanliga människor rör sig. Detta våld har möjliggjorts därför att den organiserade brottsligheten tillåtits slå rot runt om i Sverige. Det går inte att bortse från den roll svensk invandringspolitik har spelat i denna process.

Så ser en del av våldet i Sverige ut, men det finns även ett annat slags våld som kryper sig närmare och som drabbar vanliga svenskar i allt högre utsträckning. Under några fasansfulla dagar i början av juni följde en stor del av svenska folket 17-åriga Lisa Holms öde. Hon hittades mördad en knapp vecka efter sitt försvinnande. En 35-årig invandrare sitter häktad misstänkt för mordet. Åtal mot honom kommer väckas inom kort, enligt chefsåklagaren.

I söndags misshandlades en svensk 70-årig kvinna så brutalt att ett av hennes ben bröts i samband med att ett ”pojkgäng” stal hennes väska. Ingen av pojkarna är gripen men genom brottets karaktär kan säkert läsarna dra sina egna kvalificerade slutsatser om gärningsmännen.

Det besinningslösa våldet tog sig återigen uttryck i måndags då två personer, en mor och hennes vuxna son, knivmördades på Ikeas varuhus i Västerås. Polisen gick under gårdagen ut med uppgiften att den misstänkta mördaren är en eritrean som nyligen invandrat till Sverige. Faktum är att den misstänkte mördaren inte ens befunnit sig en månad i Sverige innan dådet genomförts.

Genast efter att det stod klart att en nyss hitkommen invandrare stod bakom den bestialiska gärningen började skademinimeringen i svensk media. I vanlig ordning när svenskar dödas av invandrare förskjuts genast fokus bort från offren till eventuella negativa reaktioner mot invandringen eller invandrare. Reaktioner som till största del existerar blott i medieelitens fantasi.

Polisen meddelade under gårdagen att man stärker skyddet av asylboenden i Västmanlands län. Detta sedan man påstått att ”mörka krafter” kan tänkas använda mordet på svenskarna som förevändning till våldsamheter. När man hör sådant vet man inte om man ska skratta eller gråta. När har det hänt att en svensk tagit sig in på ett asylboende och knivmördad två invandrare? Det har aldrig skett! Om dubbelmordet på Ikea visar någonting är det att svenskar behöver skydd från invandrare, inte tvärtom.

Den gemensamma nämnaren för alla dessa brutala brott är hade de hade kunnat undvikas om Sverige fört en mer ansvarsfull invandringspolitik. Men det kommer inte att ske så länge nuvarande etablissemang styr Sverige. Våldet mot svenskar kommer bara att accelerera de kommande åren och media kommer att fortsätta att släta över och vinkla. Är det något gårdagens beteende visar är att de oroar sig mer över ”rasism” än mord på svenskar.