Efter en avkopplande men bitvis alldeles för regnig sommar är det åter dags att kavla upp ärmarna och fortsätta vårt gemensamma arbete mot att bli Sveriges största parti. Vi kan med gott samvete och lyckad framgång lämna riksdagsåret 2014/15 och istället välkomna nästa politiska rond i riksdagsåret 2015/16.

Det traditionsenliga uppropet i kammaren är den 15 september då kungen traditionsenligt kommer att förklara riksmötet öppnat. Ceremonin är både högtidlig och trevlig, men så snart den är över fortsätter det partipolitiska arbetet. Till skillnad från tidigare år då riksdagen har kunnat liknas vid en match mellan flera olika motståndare står nu Sverigedemokraterna ensam som opposition. Under Almedalen i somras illustrerade Jimmie Åkesson detta på ett mycket tydligt sätt då han i Tv-studion blev ombedd att placera partiledarna över en vänster/höger-skala. Samtliga av de övriga partiledarna klumpades då ihop till en röd/grön/blå hög. Detta då övriga partier inte längre kan föra sin egen politik, utan tack vare Decemberöverenskommelsen måste följa regeringen.

I år är det sverigevänliga arbetet kanske extra viktigt. Medan semestern för många varvades mellan sol, bad och vila, kunde vi alla ta del av oroande nyhetsrapporteringar om hur illa ställt det är med vår demokrati. Det torde vara en självklarhet att ett folkligt valt riksdagsparti ska få yttra sina åsikter i det offentliga rummet. Men tyvärr visade händelserna på Östermalmstorg denna sommar något helt annat.

Samtidigt som vi arbetar för den sverigedemokratiska politiken i sakfrågorna, handlar vårt arbete även om att säkerställa den så viktiga demokratin. De handlingar som vi fick se i Stockholms tunnelbanestation hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle och jag hoppas innerligt att alla partier gemensamt tar avstånd från dessa vandaliserande och brottsliga handlingar.

Hösten står för dörren och kort efter riksdagsårets öppnande är det åter igen dags att möta regeringens höstbudget och presentera Sverigedemokraternas egna budgetförslag. Det är med stor glädje som allt fler väljer den sverigevänliga politiken.

För inte så länge sedan presenterade opinionsinstitutet Sentio våra hittills högsta siffror, 23,3 procent, vilket för första gången i historien gav oss en andraplats i svensk politisk opinion. I våras skrev jag en krönika som blickade framåt och betonade att det politiska landskapet inte längre bara handlar om huruvida en statsminister är socialdemokrat eller moderat. Framtidens statsmister kan mycket väl vara sverigedemokrat. Med tanke på den senaste tidens kraftiga uppgång, är kanske denna framtidsvision en inte alltför avlägsen verklighet.

Allt fler tar del av Sverigedemokraternas politik och för oss sverigevänner rymmer hösten även många aktiviteter och möjligheter till träffar. Inom bara några veckor kan vi åter ses under Jimmie Åkessons årliga sommartal i Sölvesborg och senare i höst ska partiet också samlas under de välbesökta Landsdagarna.

Vi har framtiden för oss och nu startar nästa politiska rond!

Mikael Eriksson
Sverigedemokraterna i riksdagen
Gruppledare politiska tjänstemän