Livräddarna på stranden i Dubai hörde kvinnans förtvivlade rop på hjälp och rusade för att hjälpa henne. Men enligt pappan skulle dottern vanäras om främmande män rörde henne. Hans tro kostade 20-åringen livet.

Tragedin, som har chockat alla inblandade – inte minst polis och livräddare − och som visar hur långt en bokstavstroende pappa är beredd att gå för att försvara sin dotters ”heder”, inträffade i helgen på en strand i Dubai. En från ett asiatiskt land invandrad familjefar hade tagit hustru och barn med sig till stranden, och alla såg fram till en trevlig och avkopplande dag med bad, picknick och lekar.

Men utflykten fick ett dramatiskt slut. Faderns rigorösa tro kostade hans 20-åriga dotter livet och han är nu åtalad, berättar Emirates 24/7.
− Detta är en händelse som jag inte kan glömma. Den chockade mig och alla andra inblandade, säger polischefen Ahmed Burqibah till nyhetssajten.
Han berättar att familjens barn simmade och hade kul när den 20-åriga dottern, som var i vattnet, plötsligen började skrika på hjälp. På stranden fanns två livräddare som rusade för att hjälpa den unga kvinnan som de såg var på väg att drunkna.

Men räddningsinsatsen stoppades effektivt och våldsamt av flickans pappa, beskriven som en stor och stark karl.
− Han började slita och dra i livräddarna och hindrade dem från att nå fram till flickan och rädda henne, säger polischefen.
Anledningen var pappans religiösa tro: flickan skulle vanäras om främmande män rörde henne och till livräddarna sa han också att han hellre såg henne död än utsatt för denna skymf.
Och det blev som han önskade och ville. Flickan blev inte ”besudlad” av okända män eftersom den fördröjning som slagsmålet med livräddarna om dotterns dygd ledde till att hon miste livet.

− Tyvärr dog hon men hon kunde ha överlevt. Livräddarna var så nära henne och kunde ha dragit upp henne ur vattnet, fortsätter Ahmed Burqibah.
Pappan arresterades av polisen i Dubai och har åtalats för att ha hindrat livräddarna från att göra sitt jobb – att rädda hans dotters liv.