Åmåls kyrka blev natten till onsdagen utsatt för mordbrand. Bland vapnen: stenar och en molotovcocktail.

Den yttre bakdörren till sakristian, vid en bakdörr och vid ett fönster har angriparna försökt tända eld. Bland annat har en molotovcocktail använts, rapporterar Dagen.

– Kyrkan är avspärrad. Skadegörelsen är tydlig, man ser sot på väggarna och det ligger glassplitter på koret, säger kyrkoherde Lotta Cohén till tidningen.

Ingen person har kommit till skada men brottet rubriceras som mordbrand. Kyrkopersonalen var chockad vid onsdagsmorgonens samling.

– Alla är naturligtvis illa berörda, men också förbannade. Sedan reagerar man väldigt olika på sådana här händelser. En del är ganska lugna, medan andra blir mer oroliga, säger kyrkoherde Lotta Cohén.

Branden upptäcktes av några ungdomar vid 22:30 och meddelade räddningstjänsten. Enligt kyrkoherden har det inte funnits någon hotbild riktad mot kyrkan före attacken.

– Nej, ingen hotbild alls. Vi har ingen hjälpsökande som nekats hjälp eller något annat. Vi har ju precis kommit tillbaka från semestern så vi har inte hunnit göra oss osams med någon, säger Lotta Cohén till Dagen.

Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid polisens i Region Väst, vill inte uttala sig i Göteborgsposten varför skadegörelsen riktades mot en kyrka.

– Det är naturligtvis mycket allvarligt. Men jag vill inte ge mig in och spekulera i anledningen till brottet, säger han till tidningen.