Det gick inget vidare vare sig i maj eller motsvarande period förra året. Men i juni år var vi mer sugna på att handla kläder och skor.

Försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt i jämförbara enheter och i löpande priser, steg med 6,7 procent i juni jämfört med samma månad förra året, det visar senaste Stilindex från Svensk Handel Stil.

Ännu bättre har skoförsäljningen gått. Motsvarande utfall visar en ökning med 9,6 procent.

Båda varugrupperna har ökat med 0,4 procent hittills i år.

”Den här ökningen var mycket välkommen efter majs usla försäljning. Vi hade helt klart ett uppdämt behov av sommarkläder och skor. Även skatteåterbäringen bidrar och blir allt större då fler får den utbetald i juni”, säger Mikael Sandström branschordförande för Svensk Handel Stil till tidningen Affärsvärlden.

E-handelsutvecklingen kommer tills vidare inte att redovisas på grund av för få svarande företag.