Tidigt på torsdagsmorgonen detonerade en, vad det verkar, handgranat på Limhamn. Både bostäder och bilar skadades i attacken. Explosionen var den andra denna vecka.

Larmet om en kraftig smäll kom vid tre-tiden på torsdagsmorgonen. Explosionen skedde i ett bostadsområde på Västra Bernadottesgatan och det var de boende som slog larm.

Troligtvis handlar det om en handgranat som exploderat under en av de parkerade bilarna på gatan. Polisen har konstaterat att flera av bilarna i närheten har skadats i samband med detonationen och flera lägenhetsrutor har skadats av splitter från bilarna, rapporterar Sydsvenskan.

– Tekniker har varit på plats under morgonen men det är för tidigt att svara på vad det är som sprängt, säger polisens informatör Kim Hild till tidningen.

Inga rapporter finns om personskador och vid 04-tiden kunde både brand och ambulanspersonal lämna platsen. Någon misstänkt för dådet finns inte ännu enligt polisen.

Torsdagens explosion är en av många den senaste tiden i Malmö. Natten till tisdagen skadades en 60-årig man i samband med en detonation vid en samlingslokal på norra Grängesbergsgatan.