Trots protester inom sitt eget parti lyckades Alexis Tsipras få igenom det senaste reformpaketet. Från och med i natt gäller bland annat förslag om bankakut och reformer av rättsväsendet.

Stödpaketet som låg på bordet i det grekiska parlamentet fick stöd av 230 av de 300 ledamöterna. 36 av de 49 ledamöterna från premiärminister Alexis Tsipras eget parti Syriza röstade nej eller avstod från att rösta, rapporterar Reuters.

Även om det var väntat att att förslaget skulle gå igenom, demonstrerade runt 6000 utanför parlamentet i onsdagskväll. Tidigare i veckan har det talats om en revolt inom Syriza och omröstningen sågs som ett avgörande test av Tsipras makt över partiet.

Reformerna som antogs i natt är mindre kontroversiella än de som antogs för en vecka sedan. Bland förslagen som nu kommer att gälla finns bland annat en grekisk bankakut och reformer av rättsväsendet, rapporterar TT.