Ett halvår efter attackerna mot Charlie Hebdo och en judisk butik skakas Frankrike av ännu ett terroristdåd. En man halshöggs och flera andra skadades när två män, som enligt uppgift tillhör IS, på fredagen slog till mot en fabrikslokal nära Lyon.

Lokala journalister berättar om den fruktansvärda syn som mötte dem efter tillslaget mot Air Products, ett USA-baserat företag som tillverkar industrigas i Saint-Quentin-Fallavier i östra Frankrike. På ett staket hängde, vid sidan av Islamiska statens flagga ett avhugget huvud, nedklottrat med arabiska bokstäver. Tio meter bort låg offrets kropp.
Attacken ägde rum vid 10-tiden på morgonen och vittnen berättar att två män, som viftade med islamistflaggor, i bil tog sig in på området där de först körde runt i cirklar och kastade gasflaskor omkring sig. Enligt uppgift var syftet att hela anläggningen skulle sprängas i luften. Flera personer skadades i explosionerna.

En av männen ska sedan ha hoppat ut ur bilen, attackerat och halshuggit en man skriver brittiska Daily Mail.
Lokala franska media uppger att en 30-årig man, som sedan tidigare är känd av säkerhetstjänsten, har gripits på platsen och till polisen har han uppgett att han tillhör den terrororganisation som kallar sig Islamiska staten. Angående den andre misstänkte terroristen råder strax efter lunchtid på fredagen ännu förvirring; frågan är varför bara en person har gripits eftersom det ska ha varit två i bilen. Men enligt The Independent spekuleras det nu i fransk press om att den andre misstänkte terroristen kan vara en av de skadade och att han kommer att arresteras senare.

Frankrikes president, François Hollande, ska under eftermiddagen avbryta EU-toppmötet i Bryssel för att återvända till Frankrike, och strax före klockan 13 höll han en presskonferens i den belgiska huvudstaden.
Här sa han bland annat att säkerheten har trappats upp ytterligare och att åtgärder har vidtagits för att hindra fler attacker.
− Det är mycket känslor, men känslor kan inte vara det enda svaret. Det måste också till handling, förebyggande och avskräckande. För att stå fast vid våra värderingar är det av största vikt att vi inte viker oss och att vi aldrig, oavsett omständigheterna, skapar onödig splittring eller oacceptabla misstankar, sa han, samtidigt som han berättade att de församlade EU-ledarna under morgonen hade uttryckt sitt djupa deltagande och att hans egna tankar nu går till offren.

Den franske inrikesministern Bernard Cazeneuve åkte redan på morgonen till Saint-Quentin-Fallavier, som ligger cirka 30 kilometer sydost om Lyon.
Sedan attackerna i januari mot satirtidningen Charlie Hebdo och den judiska kosherbutiken i Paris har säkerheten i Frankrike varit på topp med hänvisning till Dauphiné Libéré  skriver Daily Mail att en källa inom säkerhetstjänsten ska ha sagt att alla signaler under de senaste veckorna har pekat på att en attack av just detta slag skulle vara nära förestående i landet.