Tisdagen den 23 juni får vi lyssna till konstnären och före detta kriminalinspektören Heléne Andersson i Sommar i P1.

Den Karlskrona-födda 63-åringen, numera bosatt i Stockholm, beskriver sig själv som konstnär som ”skapar okonventionell skulptur och keramik”. Hon gör bland annat väskor och skor i stengods, inspirerad av auktionshusens vintageauktioner.

Mellan 1977–2012 var däremot Heléne Andersson verksam som polis. De sex sista åren som utredare av konstförfalskningsbrott. Hon är också medförfattare till Rikspolisstyrelsens bok Kulturarvsbrott och Konstförfalskning samt Stockholmspolisens bok Polishuset i Stockholm och dess konstsamling.

Inför dagens program utlovar Heléne Andersson ”ett brokigt prat, men med en röd tråd. Om äkta och falsk konst, tankar, synintryck och beteenden, storstad och Blekinge skärgård”.

Sommar PI kl 13