En missriktad politisk korrekthet gör att britterna inte törs öppna munnen av rädsla för rasiststämpeln. Resultatet är förödande och har öppnat för pedofilskandaler som den i Rotherham. Och skulden är Tony Blairs.

Mannen bakom denna salva är Trevor Phillips, som i tio år var ordförande för Kommissionen för jämlikhet mellan raser och dess efterföljare, Kommissionen för jämlikhet och mänskliga rättigheter. Som Labour-politiker var han frontfiguren när den Tony Blair-ledda regeringen försökte ta itu med etniska och religiösa spänningar i Storbritannien, skriver Daily Mail.

Men Phillips bytte fot och inför en tv-dokumentär om rasfrågor som sänds i Storbritannien senare i veckan, går han till hårt angrepp mot den bluff med multikulturalism som han menar rotade sig i landet i och med att Tony Blair, som då var premiärminister, 2004 öppnade dörrarna för EU-invandring.

Enligt Trevor Phillips har den politiken fått förödande konsekvenser. Folk som har synpunkter på och frågor kring invandring vågar inte öppna munnen av rädsla för att etiketteras som ”rasist” och något värre finns inte, menar Phillips:
− Den moderna sekulära synden, att vara rasist eller dess religiösa kusin antisemit eller islamofob, är i särklass det värsta brott man kan anklagas för, säger han.

Skräcken för att bli rasiststämplad har lett till en oförmåga att ens prata om rasfrågor – något som Trevor Phillips menar ledde till pedofilskandalerna i bland annat Rotherham och Rochdale. I stället för att ingripa mot det man visste pågick, valde myndigheterna att blunda.

Han pekar på ett annat exempel som år 2000 försatte Storbritannien i chocktilstånd. Då torterades och mördades Victoria Climbie, en blott åttaårig flicka från Elfenbenskusten av sina släktingar i London. En undersökning visade att flera sjukhus, myndigheter och organisationer länge hade vetat om att flickan misshandlades grovt, men eftersom flera av de inblandade var svarta var det ingen som ingrep.

En film som hade beställts i syfte att barn och unga skulle varnas för faran med groomning förbjöds eftersom förövaren var en asiatisk man och offret en vit flicka.
Men i stället för att lyssna när han varnade för riskerna för riskerna med multikulturalism, anklagade ledande New Labourfolk Phillips för att vara ”enfaldig”.

Enligt Trevor Phillips har multikulturalismen blivit en bluff på många håll i landet där ”självutnämnda” ledare slåss för att få ekonomiska bidrag som stärker deras egen ställning − och befäster segregationen.

Flera parlamentsledamöter välkomnar uttalandena från Trevor Phillips – mannen som en gång var själva navet i det politiska korrekta etablissemanget. Men efter att tidigare ha varit en varm förespråkare för multikulturalism – den av vänstern omhuldade lärosatsen enligt vilken invandrare ska uppmuntras att behålla sin egen kultur istället för att integreras i det nya samhället – gjorde Trevor Phillips mer eller mindre på stället helt om marsch i frågan.

Efter London-bombningarna 2005 varnade han för att landet ”gick i sömnen mot segregation”.
− För en gångs skull har Trevor Phillips rätt. Politisk korrekthet har haft en enorm skrämseleffekt och gjort att folk inte vågar säga sin mening om aktuella viktiga frågor, säger till exempel den konservative Philip Hollobone, som fortsätter:
− Den övervägande delen britter är inte rasister. De är däremot oroade över invandringen och den kriminalitet som begås av vissa grupper i samhället.

Hans partikollega Philip Davies delar uppfattningen:
− Några av oss har i åratal blivit hudflängda för att vi har sjungit ut och jag hoppas att vinden ska vända sig också bland dem som tidigare försvarat politisk korrekthet, är hans kommentar.

När Tony Blair intervjuas i Channel 4-dokumentären, som har titeln ”Saker vi inte kan säga om ras som är sanna” vägrar han att medge att den politik han förde var ett misstag. Det har däremot den dåvarande utrikesministern Jack Straw gjort – han talar till och med om ett ”uppseendeväckande misstag”. Och enligt den nuvarande Labour-ledaren, Ed Miliband, ”gjorde partiet fel” i frågan om invandring.

Så sent som i fjol varnade David Blunkett, Labour och tidigare inrikesminister för en bland allmänheten ökad rädsla för invandringen.
Hur fel den brittiska invandringspolitiken blev är enligt Philip Davies något som alla vet – på ett undantag när.
− Tony Blair måste vara den enda människa i hela landet som inte tycker att den var ett misstag, säger han.