Turerna kring Zlatan går nu vidare sedan det framkommit att Expressen spridit felaktiga uppgifter. Inte bara har Zlatan sagt att Frankrike är oförtjänta av hans fotbollslag – Samtiden kan nu bekräfta att han även kallade Frankrike för ett ”skitland”.

Under morgonen kunde Samtiden berätta att Zlatan var missnöjd sedan domaren i gårdagens match mellan Bordeaux och Zlatans PSG vid ett tillfälle valde att inte blåsa frispark.
– Det här landet förtjänar inte PSG, sa Zlatan bland annat.

Men enligt franska medier skulle han även ha kallat Frankrike för ett ”skitland”, något som Expressens Sebastian Mattssons hävdade var en felaktig översättning. I samma ”sportartikel” passar Mattson dessutom på att kalla Front National, Frankrikes enligt färska opinionsmätningar mest populära parti, för ”högerextremt”.

Men sedan Samtiden nu har tagit del av en videoinspelning från incidenten kan vi bekräfta att de franska medierna varit korrekta, medan Expressens påstående inte bara skönmålar Zlatan, utan också är direkt falskt.
– Spelat 15 år aldrig sett domare i det här skitlandet. Förtjänar inte ens PSG i det här landet. Vi är för bra för det här landet!, säger Zlatan på väg ut till ombytningsrummet efter matchen.

Skärmdump expressen.se.

Skärmdump expressen.se.


– Om man tycker att Frankrike är ett skitland kan man lämna det, svarade Nationella frontens ledare Marine Le Pen, enligt Europe1.

Den 33-årige svenske fotbollsspelaren riskerar nu avstängning för sitt uttalande, skriver SvD.
Han har tidigare många gånger skapat skandaler genom hetsiga uttalanden där han gett uttryck för ett stort ego, förnedrat journalister och andra idrottsmän, recenserat folks utseenden och antytt att han haft intimt umgänge med andras fruar.