Trots att oljan har rasat i pris under det senaste halvåret förutspås nu priset sjunka ytterligare.

Ner till så lite som 10 dollar per fat förutspår den välrenommerade finansanalytikern Gary Shilling att oljan kan sjunka. Det är en tiondel av oljepriset bara för ett halvår sedan och en sådan nivå skulle slå mycket hårt mot Ryssland; ett land som hamnat på kant med både USA och dess allierade wahhabist-diktatur Saudiarabien – två länder som tillsammans har tillräckliga ekonomiska reserver och kontrollerar tillräcklig oljeproduktion för att kunna bedriva priskrig i ungefär två år till.

Att den ekonomiska tillväxten i Europa, USA och Kina just nu är trögare än på länge gör det också lättare att pressa oljepriset. Opec prognostiserar att efterfrågan på olja under 2015 kommer vara den lägsta på tolv år.

Samtidigt leder de sjunkande priserna till att länder som Ryssland och Venezuela, som redan är hårt ekonomiskt ansatta, måste producera än mer olja för att täcka upp för inkomstbortfallen. Vilket i sin tur bidrar till att pressa priset när utbudet på olja ökar.
Skärmdump plus500.com

Skärmdump plus500.com