-Jag säger vad ni politiskt korrekta typer inte vågar säga till USA:s invandrare: lär er engelska, Goddamn, säger rockgruppen KISS basist Gene Simmons i en intervju i Huffington Posts tv-kanal.

-Det är viktigt att säga för ingen har stake nog att säga det till dem, och det från en som inte var född här, säger
Simmons som kom till USA som 8-åring 1966 från Schweiz. Gene Simmons hette då Chaim Witz, ett judiskt namn.

Intervjuaren i videoklippet skruvar på sig nervöst när Simmons berättar om sin syn på nyanlända invandrare. Menar du att invandrare är lata? frågar intervjuaren varpå Simmons lutar sig tillbaka och utbrister ett ”Whow!”.
– Men din ton är så hård, fortsätter intervjuaren ängsligt.
– Livet är hårt och särskilt om man flyttar till ett nytt land med ett nytt språk, svarar Simmons bistert och fortsätter med sina uppmaningar.

– Ingen här i USA säger åt de nyanlända att de ska sluta se på många kanaler från hemlandet och istället börja tala engelska med sina barn, säger han. Det är man för politiskt korrekt för vilket bara är bullshit. Alla fattar detta utom de politiskt korrekta, säger Simmons och fortsätter:
– Man ska ta sedan dit man kommer, assimileras. Lyft på hatten åt USA, lär dig engelska, lär dig hur man uppför sig i det nya landet. Hemma kan du prata swahili eller persiska, men ska du klara dig i USA måste du tala engelska. Politisk korrekthet är inte praktiskt för ingen kan förstår dig annars.

Själv kan han tala fem språk vilket han visar i intervjun, bland annat japanska och hebreiska. När han själv kom till USA fick han rådet att klä sig engelskt men har fortsätta att tänka judiskt säger han i intervjun och tillägger att han är en stor vän av Israel.

Idag har Gene Simmons startat flera teveprogram, äger arenafotbollslaget LA KISS, en restaurangkedja och ett skivbolag – allt vid sidan av att spela bas i KISS. Hela hans liv har gått ut på att anpassa sig och bli framgångsrik, vilket han nu har dokumenterat i en mangementbok som kommer ut i höst, Me, Inc: Build an Army of One, Unleash Your Inner Rock God and Win in Life and Business.