Afro-amerikanska republikaner hotas i USA pga sin hudfärg, men medier berättar sällan om dessa förföljelser. Gloreatha Scurry-Smith, en politiskt aktiv svart kvinna i Florida, fick sina affischer nedsmetade med vit färg i maj. När hon försökte få uppmärksamhet var få medier intresserade sa hon till Daily Beast.
– Som svart konservativ ses du ofta som en ”Onkel Tom” eller kanske rasförrädare, menar hon.

Hennes partikollega Michael Steele, också han svart, blev kallad ”Onkel Tom”, fick sitt foto nedkladdat och Oreo-kakor kastade efter sig. Dessa kakor är svarta utanpå och vita inuti. I Sverige har den kurdiskättade ledarskribenten Sakine Madon kallats för såväl ”Onkel Tom” som ”husneger” och just ”Oreo” av svenska antirasister.

De stora liberala medierna rapporterar inte dessa trakasserier eftersom gärningsmännen är demokrater och invandrare tror de svarta republikanerna. De menar att deras parti alltid är påpassat medan det demokratiska partiet, med dess svarte president Obama, undgår kritik.