Dömda kriminella utlänningar har ingen plats i Danmark. Antalet utvisningar ökar och så ska det också vara, menar justitieminister Karen Hækkerup, S.

Allt fler utlänningar som döms för brott begångna i Danmark utvisas från landet. Det visar siffror från Udlændingestyrelsen, berättar DR Nyheder. Bara från 2011 till 2013 har antalet dömda kriminella ökat från 1 020 till 1 810, och det är en utveckling som landets S-märkta justitieminister är mycket nöjd med. Till DR Nyheder säger hon att sådana personer inte hör hemma i Danmark och att de inte ska ha en framtid där – varken i landet eller i fängelserna:
− De ska tillbaka dit varifrån de kommer och där de inte vållar oss obehag.

Enligt Karen Karen Hækkerup är utvecklingen ett kvitto på ett gott polisarbete och pekar inte minst på ett lyckosamt samarbete med Skat – Skattemyndigheten – med av särskilda tillslag mot kriminella. 2013 skickades 34 dömda utlänningar tillbaka till sina hemländer för att där avtjäna sina straff – och sådana hemresor vill ministern se fler av framöver.