UKIP skriver i ett pressmeddelande:

En ny EFD-grupp har formats i Europaparlamentet, för stunden bestående av 7 nationella delegationer och 48 ledamöter.

UKIP:s ledare, tillika EFD-gruppens president, Nigel Farage säger: ”Jag är väldigt stolt över att ha format denna grupp med andra ledamöter i Europaparlamentet och vi ska ta på oss uppgiften att vara folkets röst”

”Vi ska vara i främsta ledet och verka för att återställa frihet, nationell demokrati och välstånd över Europa. Förvänta er att vi tar den goda striden för att ta tillbaka kontrollen över våra länders öden”

”Vi har kämpat mot omfattande politisk opposition för att forma den här gruppen och jag är säker på att den kommer fungera väl. Nu när gruppen är skapad förväntar jag mig att andra delegationer snart ansluter sig.”

Beppe Grillo från den italienska Femsjtärnerörelsen sa: ”Detta är en stor seger för direktdemokratin.”

Gruppen, som ska mötas i Bryssel under eftermiddagen tisdagen den 24 juni, består av ledamöter från: UKIP, Femstjärnerörelsen, Litauens Lag och rättvisa-parti, Sverigedemokraterna, De fria medborgarnas parti från Tjeckien, Lettländska Bondeunionen och en oberoende ledamot från Frankrike.